NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Olympiapurjehdus: Ei maapaikkaa Aucklandista – Grönblom/Hokka alle 23-vuotiaiden ykköstiimi

8.12.2019 - 12:15:49


Olympiapurjehduksen Nacra 17-, 49er FX- ja 49er-luokkien MM-kilpailut ja Tokion maapaikkakarsinta päättyivät viime yönä Suomen aikaa Uuden-Seelannin Aucklandissa. Suomen parhaasta sijoituksesta (18:s) vastasi nuori 49er FX -tiimi Ronja Grönblom/Veera Hokka, joka taisteli viimeiseen lähtöön asti olympiamaapaikasta.

Ruotsi kiilasi pisteellä Suomen ohi ja nappasi näin viimeisen todennäköiseen maapaikkaan oikeuttavan sijan Aucklandista.

- Tänään tuuli kovempaa, ja vauhtimme toimi erinomaisesti. Ensimmäisessä lähdössä kaaduimme harmittavasti viimeisellä osuudella, Grönblom, 19, kommentoi noin 10 sijan menetystä.

- Meitä harmittaa luonnollisesti se, että maapaikka jäi pisteen päähän, mutta kokonaisuutena olemme kilpailuun tyytyväisiä. Meitä lohduttaa myös sijoittuminen alle 23-vuotiaiden parhaaksi tiimiksi.

Maajoukkuepurjehtijat Noora Ruskola ja Mikaela Wulff kärsivät karsinnoissa etenkin heikoista starteista. Paikka hopeafinaalissa oli suuri pettymys.

- Emme purjehtineet tässä kilpailussa ja näissä olosuhteissa omalla tasollamme, mutta selitykset eivät nyt auta. Kova työ jatkuu, Wulff summasi tiiminsä ajatukset.

Nacra 17 -venekunta Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen jäi niin ikään hopeafinaaleihin, mutta näytti siellä osaamisensa ja voitti ryhmän ylivoimaisesti.

- Sinem ja Akseli osoittivat hopeafinaaleissa todellisen tasonsa ja nousivat lopputuloksissa seitsemänneksi parhaaksi karsijamaaksi. Tämä sijoitus voi olla Suomelle vielä arvossaan, mikäli useampi maanosa jättää maapaikkansa käyttämättä, päävalmentaja Joakim Wilenius arvioi.

- Ronja ja Veera purjehtivat hienon MM-kilpailun ja taistelivat viimeiseen asti maapaikasta. 18:s sija on nuorilta tytöiltä huippusuoritus, Wilenius kiittelee.

Suomella on vielä mahdollisuus saavuttaa Tokion olympiamaapaikat Genovan maailmancupissa niin Nacra 17-, 49er FX- kuin Finnjolla-luokissakin. Maailmancup kilpaillaan 13.-19. huhtikuuta Italiassa. Jaossa on kaikissa luokissa vielä yksi Euroopan maanosapaikka.

- Genova on nyt näiden tiimien osalta kevään tärkein kilpailu. Maapaikan jo saavuttaneiden luokkien (Laser standard, Laser radial ja RS:X) osalta tähtäin on jo vahvasti Tokiossa, Wilenius summaa.

Oskari Muhonen kahdeksas kovatasoisessa Star-kilpailussa

Finnjollien nuorten maailmanmestari Oskari Muhonen sijoittui Star-luokan kovatasoisessa kutsukilpailussa, Star Sailors Leaguessa kahdeksanneksi. Bahamalla kilpailtuun perinteiseen finaaliin osallistui 23 venekuntaa, joiden purjehtijoissa on peräti 13 olympiamitalistia ja 25 maailmanmestaria. Muhonen oli lähellä päästä gastinsa, Ukrainan Vitalii Kushnirin kanssa kuuden tiimin välierään, mutta Brasilia oli maalilinjalla hivenen ennen Suomea.

- Karsiutuminen välierästä harmittaa. Tiesin, että pystymme paljon parempaan ja lisäksi teimme pienen arviointivirheen maaliintuloon. Kokonaisuutena regatta oli meiltä kuitenkin hyvä, Muhonen kommentoi. Vuoden purjehtijaksi valittu Muhonen lentää Bahamalta nyt takaisin Australian Melbourneen, jossa aloittaa maanantaina 16. joulukuuta Finnjollien MM-kilpailut.

- Tämä viikko ja tiukka kisaaminen oli hyvää harjoitusta MM-kisoja ajatellen.

Lähde: Tiedote. Kuva: Pepe Korteniemi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!