Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Futsal: Viikonloppuna liigan kärkiottelu Toijalassa

6.12.2019 - 22:21:21


Miesten Futsal-Liigassa pelataan viikonloppuna kuusi ottelua.

Lauantain kärkiottelu pelataan Toijalassa Akaa Futsalin ja FC Kemin välillä; sunnuntaina KaDy matkaa Espooseen GFT:n vieraaksi. Someron Voima urakoi lauantaina Sievissä, sunnuntaina Torniossa.

Akaa Futsal – FC Kemi

Viikonlopun kärkiottelu pelataan Toijalassa. Sarjaa puhtaalla pelillä johtava Akaa Futsal saa vastaansa sarjakolmosen, viiden ottelun voittoputkessa olevan FC Kemin. Akaan hyökkäys on ollut liigan ylivoimaisesti tehokkainta; tahtipuikkoa ovat heiluttaneet erityisesti Jovan Stankovic, Dusan Milojevic, Juhana Jyrkiäinen ja Jussi Nyström. Neljä Akaa-peluria oli Turussa voittamassa Suomelle Pohjoismaiden mestaruutta. Serbialaisten pelaajien ja valmentajien panos Suomen futsaliin on ollut merkittävä; tässäkin huippuotteluparissa molemmilla joukkueilla serbialaistaustaisia pelaajia on kaksi. FC Kemin pelaaja-valmentaja Boris Cizmar on tosin pelikiellossa, joten Kemin kapean pelaajaringin sitkeyttä mitataan Toijalassa toden teolla. Voitolla Akaa karkaisi melkoiselle etumatkalle sarjan keulilla; FC Kemin voitto tasoittaisi kärkipäätä huomattavasti.

PP-70 – JoSePa

Tampereella pelataan ennakolta tiukka ja tasainen alemman keskikastin kohtaaminen. Sekä kotijoukkue PP-70 että JoSePa ovat yhdeksän ottelun jälkeen yhdeksässä pisteessä playoff-viivan molemmin puolin. JoSePan otteet ovat aliahdelleet: muutaman hyvän ottelun jälkeen joukkue kävi Somerolla ottamassa pahan 12–2-selkäsaunan. PP-70 katkaisi ennen maaottelutaukoa tappioputkensa ottamalla kahden pisteen kotivoiton Tornion Palloveikoista. Tämän ottelun voittaja vahvistelee asemiaan taistelussa pudotuspelipaikoista. JoSePa voitti molemmat viime kauden kohtaamiset ja eteni pudotuspeleihin, jonne PP-70 ei vielä ole kertaakaan liigahistoriassaan yltänyt.

Sievi FS – SoVo

Sievissä kohtaa viime kevään puolivälieräpari Sievi FS ja Someron Voima. Sievin kausi on ollut alakuloinen; vierassaldo on nolla pistettä, mutta kahdessa edellisessä kotiottelussa pistepussi karttui täydellä kuudella pisteellä. Sievin nuoremman pelaajasukupolven esiinmarssia tukevat panoksellaan kokeneemmat Henri Heikkilä ja edellisottelun huilannut kippari Juho Alasuutari. SoVon alkukausi oli niin ikään mahalasku, mutta nousujohteinen tiimi on napannut kolme selkeää perättäistä voittoa. Gezim Vocan, Arber Istrefin ja muiden SoVo-tehomiesten hyökkäyspelote on varmasti noteerattu Sievin päävalmentajan Kaj Ollikaisen papereissa. SoVo pudotti keväällä Sievin puolivälierissä voitoin 2–3.

GFT – KaDy

Toinen viikonlopun kärkiotteluista on Espoossa pelattava GFT:n ja KaDyn välinen ottelu. KaDy ei onnistunut kahtena mestaruuskautenaan voittamaan GFT:tä kertaakaan, vaan neljä edellistä kohtaamista ovat päättyneet espoolaisten voittoon. GFT on aloittanut kauden kohtalaisesti: plakkarissa on kuusi voittoa ja kolme tappiota. Puolustus on ollut liigan toiseksi paras, ja Antti Arvola on ollut joukkueen paras maalintekijä kahdeksalla osumallaan. KaDy on voittanut kaikki muut vastustajansa paitsi Akaata ja FC Kemiä; sarjasijoitus on tällä hetkellä kakkonen. Puolustus KaDylla on ollut liigan pitävin. Viimeksi KaDyn jalkoihin jäi Jyväskylässä Sievi FS, jolle GFT puolestaan kärsi vieraissa yllätystappion. GFT nousisi voitolla tasoihin KaDyn kanssa; KaDy nappaisi voitolla vankan otteen pudotuspelien kotiedusta neljän parhaan joukossa. GFT:ltä oli kaksi pelaajaa Turussa Pohjoismaiden mestaruuden voittaneessa Suomen maajoukkueryhmässä, KaDylta neljä.

ToPV – SoVo

SoVo matkaa Sievistä Tornioon, jossa se haastaa ToPV:n. Erinomaisesti kautensa aloittanut ToPV voitti viisi ensimmäistä otteluaan, mutta hävisi sitten kärkikaksikolle (KaDy ja Akaa). PP-70:n vieraana torniolaiset saivat vain yhden tasapelipisteen ja taipuivat voittomaalikilpailussa. ToPV:lla on vankka ote pudotuspelipaikasta, mutta tappioputken katkaisu on varmasti tavoitteena. SoVolla on onnistuessaan mahdollisuus peräti kuuden pisteen viikonloppuun ja sarja-asemien tuntuvaan paranteluun. ToPV pääsee kuitenkin kotisaliinsa levänneenä; SoVolla on alla lauantain peli ja yli 700 matkakilometriä.

Lähde: Futsal.fi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!