Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen Jenna Laukkanen upeasti uinnin EM-loppukilpailuun

5.12.2019 - 22:41:19


Suomen Jenna Laukkanen etenee EM-finaaliin 100 metrin sekauinnissa. Hän oli lyhyen radan EM-kisojen välierien neljäs tuloksella 58,88 sekuntia. Illan toinen startti Glasgow’ssa ei tuntunut pahalta.

– Toiseksi paras aikani koskaan. Vähäsen hapottaa, mutta ei mitenkään pahasti. Oikeastaan ihmetyttää, että tältäkö se tuntuikin kropassa, kun uinti on rentoa ja kulkee hyvin, Laukkanen iloitsi.

Sotkamolaisella on nimissään matkan Suomen ennätys, 58,60 viime joulukuun MM-uinneista. Itsenäisyyspäivänä klo 20.29 uitavasta sekauintifinaalista on luvassa melkoinen trilleri. Välierien nopein oli Unkarin Katinka Hosszu (58,35) ja Jenna Laukkasella oli kolmanteen sijaan marginaalia vain neljä sadasosasekuntia.

Viestiuimarit syttyivät liekkeihin EM-finaalissa

Suomi venyi hienosti sekajoukkueiden 4x50 metrin sekauintiviestin EM-finaalissa. Aamun alkuerien seitsemäs sija kirkastui yhdellä ylöspäin, ja ennen kaikkea ajassa tapahtui huomattava kohennus, lähes sekunti. Kello näytti 1.38,97, vain 0,26 sekuntia jo yli pari vuotta vanhasta Suomen ennätyksestä. Suomalaiset selkeästi nauttivat iltakarkeloista, joissa esittelyt tapahtuvat näyttävästi isojen screenien ja liekinheittimien nostattamina.

– Wuhuu, huudahti Ida Hulkko omaa rintauintiosuuttaan 29,22, lähes puoli sekuntia aamua nopeampana.

Myös Riku Pöytäkivi oli positiivisesti yllättynyt viestifinaalin vauhdistaan perhosuintiosuudella, 22,13.

– Oho, tuntui hitaammalta kuin aamulla, mutta olihan tuo kolme kymmenystä nopeampi. Ankkurina jälleen vapaauintia uinut Ari-Pekka Liukkonen kellotti sadasosan paremman ajan kuin erissä ja Jenna Laukkanen paransi selkäuintiosuudella viestin alussa tasan kymmenyksen aamusta, vaikka takana oli hurja kuuden startin päivä.

Viestimitaleille vaadittiin 1.38,02 ja mestaruuden voittanut Venäjä vei maailmanennätyksen Yhdysvalloilta ajalla 1.36,22.

Lähde: Uintiliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!