FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Hulkko jälleen finaalin viides Glasgow'ssa - "Täytyy tyytyväinen olla"

4.12.2019 - 21:13:18


TaTU Tampereen Ida Hulkko onnistui parantamaan vauhtiaan 50 metrin rintauintikisan jokaisessa vaiheessa ja päätyi EM-finaalin viidenneksi ajalla 29,95.

– Olihan se tässä ehkä jännintä tänään, että pääseekö finaaliin, niin kyllä tuohon täytyy tyytyväinen olla, varsinkin tällaisella kaudella kun on keskitytty sataselle, niin on vaikeaa saada vinstalta vauhtia esiin, Hulkko kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

Hän on nyt saavuttanut EM- ja MM-finaalit sekä lyhyellä että pitkällä radalla. Vain olympiafinaali puuttuu, ja siksi tähtäin on tällä kaudella sadalla metrillä, sillä 50-metrinen ei kuulu olympiaohjelmaan.

Hulkko ui aamun alkuerissä 30,33, välierissä 30,07 ja finaalissa 29,95, joten vauhti parani koko ajan. Finaaliuinti oli hänen urallaan vasta kolmas puolen minuutin alitus. Kesällä 2018 Hulkko oli Glasgow'ssa pitkän radan EM-uinneissa niin ikään viides sprinttimatkalla.

Swimming Club Vuokatin Jenna Laukkanen sijoittui 50 metrin rintauintifinaalissa heti Hulkon jälkeen kuudenneksi ajalla 30,15. Sotkamolainen pettyi vauhtiinsa ja siihen, että kolmatta EM-mitalia tältä matkalta ei tullut.

– Ei pystynyt tänään pitämään omaa uintia kasassa, en tiedä mikä siinä oikein oli. Tuntuisi kuitenkin siltä, että kropasta voisi lähteä enemmänkin, Laukkanen kertoi.

Välieräuinti jäi Laukkasen päivän parhaaksi, se tuli tasan puoleen minuuttiin. Tänä syksynä Laukkanen on tullut parhaimmillaan lukemiin 29,93. Jäljellä hänellä on vielä tiukka neljän lajin ohjelma Glasgow'ssa.

– Satasta on uitu tänä syksynä enemmän, niin toivottavasti se kulkisi paremmin kuin tämä, Laukkanen päätti.

Lähde: Uimaliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!