NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ylikunnosta toipunut Rasmus Bergman iskee debyyttiottelunsa ammattilaisena

8.10.2019 - 16:30:20


Nyrkkeilijä Rasmus Bergman edusti vielä kaksi vuotta sitten Suomea miesten maajoukkueessa. Kaksinkertaisen nuorten Suomen mestarin ura oli nosteessa, kunnes ylikunto pysäytti nuorukaisen. Pettymyksien jälkeen Bergmanin ura näyttäytyy vihdoinkin valoisana: ammattilaisuran ensiottelu on vain muutaman päivän kuluttua.

Karkkilalainen Bergman, 21, on ehtinyt kokea lyhyellä nyrkkeilijänurallaan vastoinkäymisiä, jotka olisivat saaneet monet jo heittämään hanskat salinnurkkaan.

Bergman nousi miesten maajoukkueeseen heti aikuisten sarjaan siirryttyään ja ehti edustaa Suomea vuonna 2017 EM-kisoissa. Kova harjoittelu sai kuitenkin ikävän lopun - huippuunsa viritetty keho oli ylikunnossa, josta toipuminen on vienyt aikaa.

- Minulta vei pari vuotta toipua ylikunnosta. Emme halunneet vaarantaa diagnoosin saatuamme mitään, vaan antaa kehon ja samalla myös mielen toipua rauhassa. Olinhan kuitenkin vielä nuori, joten olisi ollut hölmöä yrittää paluuta aiemmin, Bergman toteaa rauhalliseen tyyliinsä tiedotteessa.

Paluu kilpakehiin oli ajoitettu tämänvuotisiin olympianyrkkeilyn SM-kisoihin, joihin Bergman lähti suurin odotuksin.

- Kaikki oli valmiina, ja lähdin SM-kisojen alkuturnaukseen hyvillä mielin. Matsissa minulta aukesi silmäkulma, mikä tiesi sitä, että matka SM-kisojen finaaliin päättyi siihen. Siinä vaiheessa, pitkän odotuksen jälkeen tuo tuntui täysin kohtuuttomalta, kuvailee Bergman tuntojaan viime keväältä.

- Olen nyrkkeillyt 7-vuotiaasta lähtien ja aina mielessäni on siintänyt ajatus siirtyä jossain vaiheessa olympianyrkkeilystä ammattilaiskehiin. Suomenmestaruuskisojen päättyminen loukkaantumiseen oli myös henkisesti sellainen kolaus, että päätin ajan olevan kypsä siirtymiseen juuri nyt, kertoo Bergman, joka ottelee debyyttiottelunsa ammattilaisena Paasitorni Boxing Gaala 2-tapahtumassa ensi perjantaina Helsingissä.

- Olen kunnossa ja valmistautuminen on sujunut ongelmitta. Harjoittelussa on keskitytty ammattinyrkkeilyn ominaispiirteisiin muun muassa hiomalla suojaustekniikkaa siten, että se huomioi paremmin kevyemmät ja kapeammat hanskat, Bergman selventää.

Välisarjassa otteleva Rasmus Bergman kohtaa ensiottelussaan georgialaisen Nodari Shonvadzen, jolla on viiden ottelun kokemus ammattilaiskehistä.

- Minulla on hyvä rauhallinen ja odottava fiilis. Ottelu jännittää juuri sen verran kuin tässä vaiheessa pitääkin. Se on vain merkki siitä, että aistini ovat hereillä ja olen valmis kohtaamaan ensimmäisen vastustajani.

Paasitorni Boxing Gaala 2 -tapahtumassa isketään tulevana perjantaina Helsingin ja Tallinnan väliset ystävyyskaupunkiottelut sekä neljä ammattilaisottelua. Tilaisuus alkaa klo 19.00.

Helsingin ja Tallinnan väliset nyrkkeilyn ystävyyskaupunkiottelut iskettiin viimeksi vuonna 1993 - nyt perinnettä ollaan herättämässä jälleen henkiin. Helsingin Tarmon isännöimien kaupunkiotteluiden Helsingin joukkue koostuu pääosin Helsingin Tarmon nyrkkeilijöistä, vahvistettuna lähialueen urheilijoilla.

Kuva: Päivi Ahola


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!