NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen lentopallotytöt hienosti EM-kisoihin!

15.9.2019 - 18:32:05


Alle 17-vuotiaiden tyttöjen lentopallomaajoukkue selvitti tiensä vuoden 2020 EM-kisoihin Tanskan Kugessä viikonloppuna pelatusta Pohjois-Euroopan karsintalohkosta.

Suomi ei hävinnyt turnauksessa erääkään ja ansaitsi suvereenilla esityksellään suoran paikan ensi vuoden elokuussa Montenegrossa järjestettävään 12 joukkueen lopputurnaukseen.

- Tässä turnauksessa ei jäänyt epäselväksi, mikä joukkue oli paras. Pystyimme vielä kovempaan esitykseen kuin lauantaina ja paransimme peliämme koko turnauksen ajan, päävalmentaja Teemu Mäkikyrö iloitsi.

Suomen käsittelyssä kaatuivat alkulohkossa Irlanti ja Norja, välierissä Ruotsi ja loppuottelussa Tanska - kaikki puhtaasti 3-0. Sunnuntain loppuottelun eränumerot kirjattiin 25-14, 25-9, 25-14.

- Tanska ei päässyt oikein missään vaiheessa peliin mukaan, Mäkikyrö totesi.

- Meillä on muutama kova syöttäjä ja muut tasapainottavat hyvin tekemistä. Viikonloppuna kaikki onnistuivat ja jokainen vaihto vei meitä eteenpäin.

Päätöspelissä Suomi murjoi kotiyleisönsä edessä pelanneen Tanskan kenttään peräti 23 ässäsyöttöä. Niistä 11 lähti passari Joanna Kallisen kädestä. Myös Kallisen yhteistyö keskipelaaja Iida Pölläsen (14/+12) kanssa toimi mainiosti.

- Isossa kuvassa on kuitenkin tärkeintä, että tämän vuoden aikana olemme kehittyneet enemmän kuin vastustajamme. Seuraava mittari on sitten EM-kisoissa, kun vastassa on kovempia Euroopan maita.

- Tämän ryhmän pelityylissä on useita naisten maajoukkueesta tuttuja asioita. Myös se on jatkumon kannalta tärkeää, päävalmentaja pohti.

Turnauksen kakkonen Tanska sekä kolmanneksi pelannut Ruotsi jatkavat ensi keväänä pelattaviin jatkokarsintoihin.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!