NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Cocks avaa Mestarien liigan ruotsalaisryhmää vastaan

10.9.2019 - 23:55:08Riihimäen Cocks pelaa toista kautta peräkkäin käsipallon VELUX EHF Champions Leaguen eli Mestarien liigan lohkovaiheessa. Lohkon avausottelussa keskiviikkona Cocks saa vieraakseen ruotsalaisen IK Sävehovin.

Keskiviikon ottelu on Cocksille samalla kauden 2019-20 ensimmäinen virallinen ottelu. Valmistautumiskauteen on toki mahtunut useampia harjoitusotteluita. Aivan suunnitelmien mukaan kauteen valmistautuminen ei ole Cocksilta sujunut.

- Hiukan ylä- ja alamäkeä on ollut. Meillä oli sovittuna hyviä otteluita erittäin hyviä vastustajia vastaan, mutta pikkukolhujen takia meillä oli vaikeuksia saada täyttä joukkuetta näihin otteluihin kasaan, emmekä sen myötä saaneet ihan niin hyvää valmistautumista kuin olimme toivoneet.

- Olemme kuitenkin nähneet alusta saakka merkkejä pelin kehittymisestä ja uskon, että meillä on nyt hyvässä iskussa oleva joukkue valmiina aloittamaan kauden, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas kertoo.

Loukkaantumistilanne näyttää kohtuullisen hyvältä tosipelien alkaessa, vaikka maalivahti Aliaksandar Markelau on murtuneen sormen ja laituri Bojan Zupanjac murtuneen leukaluun takia vielä katsomon puolella.

- Onneksi [Davor] Basaric ja [Elis] Memic ovat takaisin rivissä ja koko muukin joukkue oli mukana tiistain harjoituksissa hyvällä ilmeellä.

Keskiviikon vastustajaan Sävehoviin on Cocksin leirissä luonnollisesti tutustuttu tarkkaan ennakolta.

- Sävehovilla on suhteellisen nuoria ja erittäin lahjakkaita pelaajia. Heidän aktiivinen puolustuksensa aiheuttaa vaikeuksia vastustajille, mutta toivon että meidän ratkaisumme sen osalta toimii, Savukynas sanoo.

Ottelu on samalla ensimmäinen virallinen koitos uudella Cocks Areenalla. Viime kaudella mestarien liigan ottelunsa evakossa Vantaalla pelannut joukkue pääsee nyt pelaamaan kansainväliset huippuottelut omalla areenallaan oman kotiyleisön edessä.

- Mestarien liigan aloittaminen täällä uudella areenalla antaa epäilyksettä meille vielä lisäpotkua. Me toivomme ja myös tarvitsemme vahvaa kannustusta. Kaikki osa-alueiden pitää olla valmiina ja fanien pitää valmistautua antamaan meille lisävirtaa, Savukynas alleviivaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!