COOLBETIN JOULUKALENTERISSA UUSI TARJOUS JOKA PÄIVÄ. KATSO JA HYÖDYNNÄ!.
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Superpesiksessä puolivälierät alkavat: Sotkamolla ja Joensuulla huikein historia

15.8.2019 - 21:33:20


Kahdeksan joukkuetta on jäljellä kamppailemassa miesten pesäpallon kauden 2019 Suomen mestaruudesta. Puolivälierissä ottelusarjat ovat Vimpeli-Kitee, Sotkamo-Raahe, Kouvola-Seinäjoki ja Joensuu-Hyvinkää. Välieräpaikkaan tarvitaan kolme voittoa, ja ensimmäiset niistä ovat otettavissa perjantaina.

Runkosarjassa pudotuspelijoukkueet jakautuivat kahteen kastiin. Sarjanelosen Joensuun Mailan ja viidenneksi sijoittuneen Hyvinkään Tahkon väliin muodostui 16 pisteen ero. Sillä ei kuitenkaan ole merkitystä, kun pudotuspeleihin lähdetään samalta viivalta ja ainoastaan tulevat otteluvoitot ratkaisevat.

Runkosarja on kuitenkin varsin hyvin ennustanut menestystä pudotuspeleissä. Kolmen kärkeen yltänyt joukkue on vain kahdeksan kertaa pudonnut jatkosta puolivälierävaiheessa, kolmesti kyseessä on ollut runkosarjan voittaja. Toisin päin ajatellen alle kerran kolmesta on edes sijalta viisi pystytty nousemaan välieriin.

Huikeimmin puolivälieräsarjoissa ovat esiintyneet Joensuun Maila ja Sotkamon Jymy. Joensuu on ollut mukana vain seitsemän kertaa, mutta jatkanut aina välieriin. Sotkamo putosi jatkosta Hyvinkään Tahkolle puolivälierissä 1989 ja runkosarjan voittajana Pattijoen Urheilijoita vastaan 1999, mutta tätä lukuun ottamatta seuran värit on nähty aina mitaliotteluissa edellisen 29 kauden aikana.

Syyskuussa 2012 perustettu Seinäjoen JymyJussit on pelannut neljä kertaa puolivälierissä, mutta välieriin tie ei ole auennut. Tällä kertaa joukkue saa mahdollisuuden uuden puolivälierävastustajansa Kouvolan Pallonlyöjien kustannuksella.

Miesten Superpesiksen puolivälierien tilastopaketti (pdf-tiedosto):
www.superpesis.fi/site/assets/files/16027/2019_miesten_puolivalierat.pdf

Lähde: Suomen Pesäpalloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, keskiviikon tulokset

12.12.2019 07:45:15