COOLBETIN JOULUKALENTERISSA UUSI TARJOUS JOKA PÄIVÄ. KATSO JA HYÖDYNNÄ!.
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ari-Pekka Liukkonen avasi MM-uinnit kauden kärkiajalla

23.7.2019 - 08:01:59


Ari-Pekka Liukkonen onnistui avaamaan MM-uintinsa odotuksiaan paremmin. Hän kellotti 50 metrin rintauinnissa kauden parhaan aikansa yli puolella sekunnilla. Hän tuli lukemiin 28,45 ja sijoittui 43:nneksi.

– Joo, hyvä startti, yllättävän hyvä aika oli siihen nähden miltä uinti on pari-kolme viikkoa tuntunut. Ajattelin, että sinne 29,5:n alle pääseminen olisi jo edellyttänyt onnistumista, Liukkonen kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

Matkan välieriin tarvittiin 27,33, liki sama aika kuin kaksi vuotta sitten Budapestissa. Liukkoselle se olisi tarkoittanut jo Eetu Karvosen Suomen ennätyksen parantamista, eikä hän nähnyt 28 sekunnin alittamisen olevan nyt mahdollista, vaikka oma ennätys on 27,66.

– Onhan tuosta vielä ennätykseen paljon matkaa ja se on viime MM-kisojen alkueristä.

Selkäkivut eivät pilanneet Liukkosen MM-aloitusta.

– Selkä on koko kevään ollut välillä parempi, välillä huonompi, tänään oli vähän parempi päivä. Toivottavasti sinne 50 metrin vapaan päiville (perjantai-lauantai) sattuisi myös ne paremmat päivät, Liukkonen totesi.

Keskiviikkona hän kisaa 100 metrin vapaassa, jos selän vetreys sen sallii.

– Se on varmaan aika hapokasta menoa, mutta torstai olisi siinä sitten välipäivä ennen vinstaa, ja olisi varmaan hyväkin saada satasella kroppaa hyvin hereille.

Gwangjun olosuhteista Liukkonen ei löytänyt suurempaa moitittavaa.

– Ensimmäiset MM-kisat, missä on kisakylämajoitus ja siitä onkin itselläni jo kokemusta olympialaisista. Toki hotellisängyssä olisi varmasti parempi nukkua selänkin kannalta, mutta kun kaikki urheilijat liikkuvat samasta majoituksesta, niin kuljetukset toimivat hyvin, ja ruokalassa on paljon vaihtoehtoja tarjolla, Liukkonen summasi.

Lähde: Uimaliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!