VOITA MATKA SUPER BOWLIIN! Kerää pisteitä Super Bowl -vedonlyöntikisassa 18.11. – 1.12. ja lunasta paikkasi Miamin kisakoneeseen.
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomella kaikkien aikojen kovin universiadivuosi

14.7.2019 - 11:20:22


Suomen universiadijoukkue otti Napolin kesäkisoissa yhteensä viisi mitalia, minkä myötä tästä vuodesta tuli Suomen historian menestyksekkäin universiadivuosi.

Suomi nappasi aiemmin tänä vuonna talviuniversiadeissa 12 mitalia, joten kokonaissaldoksi jäi 17 mitalia.

Kesäkisoissa parhaimmista suorituksista vastasivat miesten RS21-purjehdusjoukkue ja 7-ottelija Miia Sillman, jotka voittivat kultaiset mitalit. Reetta Hurske otti hopeaa 100 metrin aidoissa ja Timi Vallioniemi skeetammunnassa. Joonas Rinne voitti puolestaan pronssia 1500 metrin juoksussa.

- Napolin universiadit päättyivät suomalaisten osalta huikeisiin tunnelmiin, kun saimme viimeisenä kisapäivänämme juhlia kahta kultamitalia. Urheilijamme onnistuivat kaiken kaikkiaan erinomaisesti, sillä Suomi on yltänyt viiteen kesäuniversiadimitaliin vain kahdesti aiemmin ja edellisestä kerrasta oli kulunut jo 44 vuotta. Erityisen tyytyväinen olen joukkueemme hyvään yhteishenkeen ja positiiviseen ilmeeseen paikoin haastavissakin olosuhteissa, Suomen joukkueen johtaja Jukka Tirri tiivistää Olympiakomitean verkkosivuilla.

- Universiadit on tärkeä, ja samalla yksi viimeisistä etapeista kohti kansainvälistä huippua urheilijoille, jotka ovat siirtyneet nuorten kilpailuista aikuisten sarjaan. Joukkueestamme löytyy useita esimerkkejä siitä, että korkeakouluopiskelun yhdistäminen tavoitteelliseen huippu-urheiluun on huolellisen suunnittelun ja joustavien opiskeluratkaisujen avulla mahdollista ja että parhaassa tapauksessa urheilu ja opiskelu tukevat toinen toistaan. Uskon että urheilijamme ovat saaneet täältä hienon kisaelämyksen lisäksi arvokasta oppia kokemuspankkiinsa, eväitä kehittyäkseen edelleen sekä intoa jatkaa harjoittelua ja kovaa työntekoa saavuttaakseen unelmansa, Tirri jatkaa.

Napolin universiadit päättyvät tänään.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

Jokerit kaatoi Moskovan Dynamon

22.11.2019 20:44:30