NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomelle kultaa kesäuniversiadeista!

12.7.2019 - 20:40:30


Oskari Muhonen, Catharina Sandman, Cecilia Sandman ja Alexander Grönblom purjehtivat Suomelle universiadikultaa perjantaina Napolissa. RS21-purjehduksessa suomalaisvenekunta oli finaalipäivänä suorastaan ylivoimainen napaten historiamme kolmannentoista kesäuniversiadien kultamitalin. Samalla purjehdusmitali oli historian ensimmäinen.

Venekunta lähti finaalipäivään alkukilpailun jälkeen kakkospaikalta. Heti ensimmäisessä neljästä finaalilähdöstä Suomi otti voiton ja samalla pahimmat kilpakumppanit jäivät heikoille sijoituksille. Tästä päivä rakentui erinomaisesti ja lopulta Suomen sijoitukset olivat finaalilähdöissä upeasti 1-1-2-1.

Loppupisteissä Suomella oli seitsemän sijoituspistettä, Itävalta sai lopulta hopeaa 14:llä pisteellä ja Singapore pronssia 17:llä pisteellä.

RS21-luokassa purjehdittiin järjestäjien veneillä ensin neljän päivän alkukilpailu ja lopuksi perjantainen finaali. Veneissä oli jonkinlaisia eroja ja Suomella kävi valmentaja Vili Kaijansinkon mukaan finaalipäivään tässä suhteessa myös hyvä tuuri.

Oskari Muhonen oli ylpeä venekunnasta ja koko viikon suorituksessa hymyillen auringon kanssa kilpaa Napolin purjehdusklubilla.

- Aloitimme viikon todella hyvin. Kolmospäivä oli vähän vaikeampi puuskittaisessa tuulessa ja lopulta pääsimme kakkospaikalta finaaliin. Viimeinen päivä oli tosi hyvä: hyvät lähdöt ja pääsimme ajamaan aina hyvää linjaa hyvillä vauhdeilla.

- Mehän ei olla treenattu kauheasti yhdessä. Hyvin tämä meni kaikkiaan, mutta totta kai pieniä säätöjä tuli väliin. Se kuuluu lajiin. Hitsauduimme hyvin yhteen viikon aikana.

Valmentaja Vili Kaijansinkko kehui viikkoa monellakin tapaa:

- Kun kasasimme tämän porukan, niin emme ottaneet neljää sanotaanko parasta yksilöpurjehtijaa, vaan rakensimme hyvän tiimin. Oskari Muhonen oli kipparina kokeneimpana purjehtijana ja pinnamiehenä, Alexander Grönblom otettiin taktikoksi ja Sandmanin sisarukset keulaan paljon yhdessä purjehtineina. Dynamiikka toimi ja oli todella tärkeää.

- Venevauhti oli koko ajan vastatuulella varsin hyvää ja myötätuulella pystyimme parantamaan koko viikon. Vaikeista päivistäkin selvittiin pienten hankaluuksien kautta. Tänään oli rentoa tekemistä ja päästiin reunoista hyödyntään hyvin venevauhtia vastatuuliosuuksilla.

Lähde: Olympiakomitean tiedote
Kuva: Olympiakomitea


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

NHL, keskiviikon tulokset

24.10.2019 06:35:31