NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Superpesiksessä tehdään historiaa

27.6.2019 - 12:16:08


Antti Aine Turusta viheltää 400. miesten superpesisottelunsa pelituomarina Kankaanpäässä tänään torstaina. Aine on kautta aikain viides pesäpallotuomari, joka yltää saavutukseen peli- tai syöttötuomarina.

Ura korkeimmalla tuomaritasolla käynnistyi jo kaudella 2000, mutta silti jokaiseen otteluun lähdetään yhä nöyrin mielin ja jalat tiukasti kentän pinnassa.

– Tuomaritoiminta on jatkuvaa itsensä mittaamista ja kehittämistä, Aine muistuttaa.

Kokeneella pelituomarilla on menossa jo 20. peräkkäinen kausi miesten Superpesiksessä. Nousu terävimmälle huipulle tapahtui nopeasti, kun Aine valittiin ensimmäisellä täydellä kaudellaan loppuottelutuomariksi Sotkamo-Kitee-kamppailuun 8.9.2001, parinaan loimaalainen syöttötuomarilegenda Matti Lähteenmäki.

– Matin kanssa oli ilo ja kunnia viheltää 15 kautta miesten Superpesistä. Parikymmentä miesten loppuottelua vihelsimme tuona aikana. Nyt olemme Samuli Eevan kanssa rakentaneet hommaa kuntoon. Ei tämä mikään yhden miehen show ole, vaikka omia valmiuksia tarvitaankin, vaan tiimityöskentelyä. Yhteistyön pitää toimia niin syöttötuomarin kuin pesätuomareiden kanssa.

– Täytyy olla iloinen, että näin pitkään on saanut olla mukana. Onhan siinä pitkä pätkä pesäpalloa, näkemystä ja kokemusta on tarttunut matkaan. Silti tuomarin pitää jatkuvasti olla ajassa kiinni. Historia ei auta, jos ei fokus ole tämän päivän tekemisessä. Vanhoilla meriiteillä ei voi viheltää, Aine painottaa.

Lähde: Suomen Pesäpalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

NHL, maanantain tulokset

22.10.2019 06:30:05