VOITA MATKA SUPER BOWLIIN! Kerää pisteitä Super Bowl -vedonlyöntikisassa 18.11. – 1.12. ja lunasta paikkasi Miamin kisakoneeseen.
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Purjehduskisa nostattaa tunteita – ”Näky sai ihon kananlihalle”

25.6.2019 - 23:16:25


Purjehduksen Nord Stream Race jätti Kööpenhaminan taakseen ja jatkaa kohti Tukholmaa.

ClubSwan 50 -veneet jättivät Kööpenhaminan ja aloittivat kilpailun pisimmän avomeriosuuden kohti Tukholmaa. Tiistaina 25. kesäkuuta Kööpenhaminassa purjehdittiin rannikkokilpailu.

Nord Stream Race jatkaa matkaansa kohti Ruotsin pääkaupunkia Tukholmaa. Suomen, Ruotsin, Tanskan, Saksan ja Venäjän kansalliset mestariseurat ottavat vastaan kenties koko purjehduksen suurimman haasteensa, kun veneet matkaavat peräti 870 kilometrin mittaisen matkan kohti seuraavaa määränpäätään.

Tiistaina 25. kesäkuuta Kööpenhaminan edustalla purjehdittiin rannikkolähdöt, joiden pisteet lasketaan mukaan kokonaistilanteeseen. Rannikkokilpailun voittoon seilasi Venäjän joukkue. Kotiyleisönsä edessä purjehtinut Tanska tuli toiseksi ja Suomi hienosti kolmanneksi. Ruotsi otti neljännen sijan ja Saksa jäi viidenneksi. Kokonaistilanteessa Suomea edustava Åländska Segelsällskapet on neljäntenä.

Nord Stream Race tarjosi lukuisia elämyksiä Kööpenhaminassa. Kilpailun järjestäjä Pietarin purjehdusseura oli kutsunut paikalle lukuisia vieraita ja julkisuudenhenkilöitä nauttimaan muun muassa ”viiden maan menusta”. Kilpailun teemana on tänä vuonna tuoda Itämeren alue yhteen urheilun ja kulttuurin kautta. Tanskassa yhdistävänä tekijänä toimi muun muassa ruokakulttuuri.

Pietarin purjehdusseuran projektipäällikkö Elena Solovyeva oli erittäin tyytyväinen Kööpenhaminan tapahtumaan.

– Kun veneet saapuivat täysin purjein kaupungin satamaan, näky sai ihon kananlihalle. Tanskalaiset ovat todella ottaneet Nord Stream Racen omakseen. Kiitän lämpimästi Kööpenhaminaa ja Kongelig Dansk Yachtklubia heidän vieraanvaraisuudestaan.

Kilpailun on sen perustamisesta asti järjestänyt Pietarin purjehdusseura. Reitti mukailee Nord Stream maakaasuputkistoa. Tuhat merimailia pitkä Nord Stream Race on Itämeren haastavin ja vaativin avomeripurjehdus. Kilpailun mahdollistavat Gazprom ja Nord Stream AG.

Lähde: Nord Stream Racen tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

Jokerit kaatoi Moskovan Dynamon

22.11.2019 20:44:30