NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Miten vähennetään naisiin ja lapsiin kohdistuvia seksuaalista väkivaltaa liikunnassa ja urheilussa?

26.4.2019 - 10:46:05


Liikunnassa ja urheilussa on viime vuosina paljastunut lukuisia naisiin ja lapsiin kohdistuneita seksuaalisen väkivallan tapauksia. Viranomaiset, urheiluliike ja tutkijat etsivät yhdessä ratkaisua ongelmaan asiantuntijakonferenssissa 29.-30.4.2019. Konferenssi Sexual Violence against Women and Children in Sports on Suomen Euroopan neuvoston puheenjohtajuuskauden liikuntasektorin päätapahtuma.

Suomen tilannetta tarkastellaan osana eurooppalaista ilmiötä ja etsitään konkreettisia keinoja ehkäistä seksuaalista väkivaltaa ja suojella erityisesti lapsia ja nuoria. Konferenssissa pureudutaan myös väkivaltatapausten seuraamuksiin.

Suomalaisista liikuntajärjestöistä vain hieman reilulla puolella on toimintaohje häirintätapausten käsittelyyn. Euroopassa painitaan samojen ongelmien kanssa ja ratkaisuja on hyvä etsiä yhdessä.

Euroopan neuvostossa on laadittu useita instrumentteja turvallisemman liikuntaympäristön luomiseksi, kuten Lasten seksuaalisen hyväksikäytön ja riiston vastainen yleissopimus (nk. Lanzaroten sopimus), Naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan vastainen yleissopimus (nk. Istanbulin sopimus) sekä urheilun sukupuolitasa-arvoa koskeva suositus.

Euroopan ihmisoikeuskomissaari on todennut lapsiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän ja kaltoinkohtelun olevan kiireellisimmin ratkaisua vaativa ihmisoikeuskysymys.

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!