NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tuomas Sammelvuo virittelee yllätystä: ”Zenit -nimiset joukkueet on kasattu mestaruuksia varten”

22.4.2019 - 11:19:52Venäjän Superliigassa Tuomas Sammelvuon valmentama ja Lauri Kermisen liberoima Kuzbass Kemerovo otti sunnuntaina ensimmäisen kiinnityksen loppuottelupaikkaan voittamalla ensimmäisessä välierässä Zenit St. Petersburgin 3-0 (25-15, 26-24, 25-23).

- Pelasimme loistavan kotipelin, jossa syöttö- ja hyökkäyspeli olivat erittäin kovalla tasolla. Tiimin yhtenäisyys ja energia tulivat esiin kolmannen erän alussa, kun olimme sitä jo 1-8 -tappiolla, Sammelvuo kiitteli.

Kermiselle kirjattiin kolmeen erään vain 11 aloituksen vastaanottoa (36 %). Finaalipaikka on katkolla Kemerovolle torstaina Pietarissa. Toisen välierän ensimmäisessä osassa hallitseva mestari Zenit Kazan kaatoi Fakel Novyi Urengoyn 3-0 (25-22, 26-24, 25-19).

- Nyt palaudutaan ennen kaikkea emotionaalisesti ja valmistaudutaan rauhassa ymmärtäen, että Zenit -nimiset joukkueet on kasattu mestaruuksia varten. Me yritämme laittaa kapuloita rattaisiin, Sammelvuo suunnitteli.

Eemi Tervaportin Olympiacos Piraeus ja Samuli Kaislasalon Foinikas Syros eivät selviytyneet loppuotteluun viikonloppuna pelatussa Kreikan Cupin Final Fourissa. Välierissä lopulta cupmestariksi painellut PAOK voitti Olympiacosin 3-1 (22-25, 25-15, 25-23, 28-26). Iraklis oli puolestaan Foinikasta parempi erin 3-2 (23-25, 25-20, 22-25, 25-23, 15-8).

- Ei saatu kunnolla horjutettua vastustajan vastaanottoa - he saivat vastaavasti oman syöttömankelinsa kuntoon. Meiltä puuttui kaksi avainpelaajaa loukkaantumisten vuoksi. Taisteltiin kyllä hyvin, mutta se ei riittänyt. Nyt sitten kaikki fokus välieriin, Tervaportti jutteli.

Olympiacos johtaa Kreikan liigan välieräsarjaa Foinikasta vastaan 2-0, joten loppuottelupaikka on katkolla sille tiistaina Syrosin saarella pelattavassa kolmannessa ottelussa. Toisessa välieräparissa PAOK on voittanut niin ikään kahdesti Kifisiasin.

Avo Keelin valmentama Parnu Vörkpalliklubi pääsi nostamaan sunnuntaina neljän vuoden tauon jälkeen Viron mestaruuspokaalia kaadettuaan alkukeväästä Baltian liigan voittaneen Bigbank Tarton otteluvoitoin 4-0. Tammikuussa Raision Loimusta Tarton riveihin siirtyi yleispelaaja Jan Helenius.

- Viron reissusta tuli kaksi mitalia, siitä olen tietysti iloinen. Kahden vähän heikomman pelin jälkeen kokosimme hienosti itsemme, ja kaksi viimeistä peliä olikin jo kunnon finaalitaistelua. Hyvillä mielin saatiin kausi siis päätökseen. Myös seuran puolesta kaikki on toiminut hienosti, Helenius summasi kevätkauden.

Vuosituhannen vaihteessa Suomessa pelaajauransa päättänyt Keel on voittanut Virossa nyt 23 eri mestaruustitteliä. Pronssille pelasi Saaremaa ennen Rakverea. Aapo Rantasen valmentama Tallinnan Selver sijoittui viidenneksi voitettuaan sijoitusottelut TalTechia vastaan 3-1 ja 3-0.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nurmipalloseuralle iso takaisku

26.5.2020 21:00:54