NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Vantaa Ducks sai seuraa liigakarsintoihin

25.3.2019 - 11:14:54


Lentopallon 1-sarjojen huipputasaiset välierät pelattiin viikonloppuna. Naisten liigakarsintoihin WoVo Rovaniemen seuraksi etenivät joensuulainen Karelian Hurmos ja kuopiolainen Puijo Wolley. Miesten puolella Vantaa Ducksille puolestaan tekevät seuraa niin ikään Hurmos sekä Kyyjärven Kyky-Betset.

Pudotuspelien kovimmasta yllätyksestä vastasi Hurmoksen naisjoukkue, jonka paikka puolivälieriin varmistui vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella. Hurmoksen käsittelyssä kohti liigakarsintoja kaatuivat niin Oulun Kisko kuin salolainen LP Viestin Akatemiakin.

- Naiset ovat nousseet komeaan lentoon kevään aikana, ja pelistä on tullut tehokasta ja eteenpäin vievää. Liigakarsinnoissa tulokselle ei aseteta rajoja eikä rajoitteita. Jokaista peliä lähdetään voittamaan niin naisissa kuin miehissäkin. Neljän ottelun jälkeen sitten katsotaan, mikä on lopputulos, Hurmoksen urheilutoimenjohtaja ja naisten päävalmentaja Marko Räsänen sanailee.

Vakuuttavaa jälkeä naisten välierissä teki myös Puijo Wolley, joka voitti Rantaperkiön Iskun kahdesti erin 3-1. Tammikuussa Kuopioon tullut Raeann Greisen on osoittautunut erinomaiseksi vahvistukseksi Puijolle. Yhdysvaltalainen on takonut kevätkauden lähes 23 pisteen ottelukeskiarvolla. Vuosi sitten WoVo oli Puijo vahvempi liigakarsinnoissa otteluvoitoin 3-1.

Sunnuntai oli ilon päivä myös 1350 asukkaan keskisuomalaiselle Kyyjärven kunnalle, kun paikallinen Kyky-Betset nousi Rantaperkiön Iskun vieraana lisäerän 25-23 -voitolla seurahistoriansa neljänsiin liigakarsintoihin. Liikuntahallin laajennus mahdollistaa vihdoin karsintojen pelaamisen Kyyjärvellä.

- On mahtava on päästä pelaamaan karsintoja kotisalissa. Kolmesti on ollut pakko mennä naapuripitäjiin. Luotan joukkueeseen, sillä kahdesti on kultaisen erän kautta selvitetty paikka jatkoon.

Kunta saa nyt vastinetta liikuntahallin laajennuksen myötä - myös yritysten tuki kantaa hedelmää. Lähdemme karsintoihin ilman paineita, Kyky-Betsetin monitoimimies Hannu Kalliojärvi kertoo.

- Kyyjärven kirkkokin on rakennettu talkoilla ja kerjuulla. Lentopallossa mennään vähän samalla teemalla, mutta onneksi koko seutukunta saa nauttia huippujoukkueitten kohtaamisesta.

Lisäerä tarvittiin myös Joensuussa Karelian Hurmoksen ja TUTO Volleyn paremmuuden selvittämiseksi. Ottelun lopun kotijoukkue pelasi sanamukaisesti hurmoksessa ja nousi 14-19 -tappioasemasta 25-23 -voittoon. Joensuussa pelataan siis tänä keväänä liigakarsintoja kahden joukkueen voimin.

- Joukkueiden taustalla on selkeä kantava voima - yksihurmos. Se puskee ja kannustaa molempia joukkueita parhaimpaansa. Tukea tulee molempiin suuntiin niin kentän sisäpuolella kuin ulkopuolella. Tämä on varmasti osaksi tiiviin yhteisön tulos. Nyt nautitaan hienosta lentopallokeväästä, Hurmoksen toiminnanjohtaja Krista Mehtonen sanoo.

Myös yleisö löysi mukavasti paikalle 1-sarjan välieriin. Joensuussa ja Kyyjärvellä katsojia oli reilusti yli 300, Kuopiossakin vain tusinan verran alle.

Mestaruusliigan karsinnat pelataan kolmen joukkueen kaksinkertaisena sarjana 30.3.-14. maaliskuuta. Samalla ratkaistaan myös 1-sarjojen mestaruudet. Sarjan kahdella parhaalla joukkueella on oikeus anoa paikkaa liigaan kaudelle 2019-20.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!