NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Futsal-Liigan puolivälierät alkavat lauantaina

15.3.2019 - 21:44:21


Futsal-Liigassa ovat edessä puolivälierät Sievi-SoVo ja KaDy - Mad Max.

Sievi FS – SoVo

Sievissä pudotuspelinsä aloittaa kaksikko Sievi FS ja Someron Voima. Sievi varmisti nelossijan ja sen myötä kotiedun hyvissä ajoin, SoVo kiilasi Ilveksen edelle ja vitoseksi runkosarjan viimeisellä kierroksella. Sievi on vuosikymmenen menestyneimpiä joukkueita kolmella perättäisellä mestaruudellaan 2015–2017, SoVo on jäänyt toistaiseksi vaille kirkkaampia mitaleita. Todella lähellä finaalipaikkaa somerolaiset olivat keväällä 2017, kun johtivat välieräsarjaa 2–0. Kolmannessakin ottelussa SoVo oli johdossa, mutta vastustaja tuli ohi ja vei lopulta nimiinsä kolme veitsi kurkulla pelattua ottelua. Ja kukapa muu vastustaja olisikaan ollut kuin Sievi, joka jatkoi samalla kaavalla aina mestaruuteen saakka.

Vuosi sitten Sievi ja SoVo jäivät molemmat pudotuspeleissä Leijonan jalkoihin. Kun SoVo vieraili edellisen kerran Sievissä, ottelun hahmoksi nousi maajoukkueeseen tällä kaudella noussut SiFun Aleksi Kylmälä kolmella maalillaan. Kylmälän otteista huolimatta SoVo ehti käydä kahden maalin johdossakin, mutta tulivoimaisista joukkueista Sievi veti pidemmän korren. Helmikuussa SoVo vei nimiinsä ensimmäisen puoliskon, mutta Sievi ajeli ohi toisella jaksolla.

SoVo on iskenyt kauden mittaan keskimäärin 5,8 maalia liigaottelua kohti. Kokonaismäärä on 128, mutta myös päästettyjen maalien sarake on playoff-joukkueiden suurin: omissa on soinut 105 kertaa. Sievillä vastaavat numerot ovat 90–68. SoVon ykköstykki on runkosarjan tehopiste-ennätyksen joukkuekaveri Arber Istrefiltä vienyt Gezim Voca (40+25). SoVon ja koko liigan kakkonen on Mergim Bushi (26+15). Ex-kapteeni Arber Istrefi ja brasilialaisvahvistus Italo palasivat joukkueeseen juuri pudotuspelien alla.

Sievin rosteri on muuttunut hieman, mutta mestaruuksia voittanut ryhmä muodostaa edelleen joukkueen rungon kapteeni Juho Alasuutarin, maalivahti Miika Toivolan, pistehirmu Nikola Ercegin ja maajoukkuemies Jarmo Junnon johdolla. Valmentaja Kimmo Mattila jäi loppukaudesta pois, ja hänet korvasi Kaj Ollikainen.

KaDy – Mad Max

Runkosarjan voittanut Kampuksen Dynamo isännöi Jyväskylässä Mad Maxia, joka varmisti kahdeksannen sijansa viimeisellä kierroksella. Vasko Vujovicin ja Alejandro “Alex” Peris Moran valmentamat joukkueet olivat vastakkain myös vuosi sitten, jolloin runkosarjan voittanut KaDy hoiti puolivälierät suoraan kolmella voitolla matkallaan mestaruuteen.

Tänä keväänä KaDyn kone on köhinyt, vaikka ykkössija tulikin maalieron turvin – GFT ja Leijona pääsivät viimeisellä kierroksella tasapisteisiin. Kolme viimeistä runkosarjan ottelua ja Leijonaa vastaan pelattu cup-ottelu päättyivät tappioon, ja kauden alla ennakkosuosiksi povattu Dynamo onkin menettänyt pisteitä kaikille top 6 -joukkueille. Parhaimmissa putkissaan jyväskyläläisryhmä on kuitenkin tehnyt murhaavaa jälkeä.

Mad Maxin otteissa on ollut paljon vaihtelua, mutta voittosarakkeesta löytyy pelit mm. Leijonaa, GFT:tä ja Sieviä vastaan, mikä kertoo sarjan tasaisuudesta. Eräiden ratkaisevien maalien ajankohdat puolestaan osoittavat, että joukkue voi luottaa omaan tekemiseensä myös takaa-ajoasemassa.

KaDyn mestaruusjoukkueessa tapahtui kauden alla merkittäviä muutoksia. Italiaan lähtivät Jukka Kytölä ja Espoon kautta koukannut Miika Hosio. JoSePa värväsi naapurikaupungista hyvän annoksen liigakokemusta. Vujovic korvasi pois lähteneitä Serbian maajoukkuemies Kristijan Radinilla ja brasilialaisella Newton Jr:llä sekä montenegrolaisella Nikola Vidakovicilla, joka jäi joululta pois. Joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin kuuluvat kuitenkin edelleen kapteeni Mikko Kytölä ja muut Suomen maajoukkuemiehet Jani Korpela, Sergei Korsunov ja maalivahti Juha-Matti Savolainen. Runkosarjan lopuksi joukkueeseen liittyi portugalilainen David Parente.

Alexin valmentamasta Mad Maxista ovat kauden mittaan nousseet esiin erityisesti Matti Jussila ja nuori maalinsylkijä Justus Kunnas. Kauden alla Somerolta siirtynyt kokenut Mikko Matinaro on ennakoidusti ollut ilmeinen vahvistus joukkueelle.

Lähde: Futsal.fi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Super-Kiviranta! Leijonat johtoon

19.5.2019 21:34:26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MM-surkimuksen maaliero nyt 6-34

19.5.2019 19:00:13