NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Dicken kukisti BK-46:n runkosarjan viimeisessä pelissä

13.2.2019 - 23:23:25Käsipallon SM-liigan runkosarjan viimeinen kierros pelattiin keskiviikkona ja kärkikamppailun muodosti runkosarjan kakkossijasta kamppailleet Dicken ja BK-46. Molemmat olivat tasapisteissä ennen viimeistä ottelua, ja kyseisen ottelun pisteet matkaisivat myös mukaan jatkosarjaan. Ottelusta ei siis panosta puuttunut.

Dicken aloitti ottelun hyvin, ja etenkin Patrik Roslander maalissa ja Johan Gripenberg hyökkäyspäässä vakuuttivat alkuminuuteilla. Ensimmäinen jakso oli teknisten virheiden värittämä, ja molemmat joukkueet sekoilivat vuoron perään, mutta lauttasaarelaiset hieman vähemmän, joka myös tarkoitti, että jakson puolessavälissä isäntien johto oli jo viisi maalia.

Dicken lisäsi vielä tahtia, mutta BK sai kuitenkin pidettyä eron viidessä maalissa myös tauolle, jota vietettiin lukemissa 17-12.

Toisella jaksolla edettiin pitkään tasatahtia, isäntien johdon vaihdellessa kuuden ja neljän maalin välillä, joten johto ei missään vaiheessa ollut tosissaan uhattu. Lopussa BK kuitenkin päästi jalan kaasulta ja Dicken pääsi vielä venyttämään johtoaan entisestään.

Loppulukemat kirjattiin näin ollen lukemin 33-25, ja Dicken sinetöi runkosarjan kakkossijan 16 voitolla ja 2 tappiolla, eli 32 pisteellä. Cocks voitti runkosarjan 34 pisteellä, ainoa pistemenetys Dickenille. BK:n oli siis tyydyttävä runkosarjan kolmanteen sijaan.

Neljännestä sijasta, eli viimeisestä ylemmän jatkosarjan paikasta käytiin kiivas kamppailu Kauniaisissa, jossa Grani viimeisten minuuttien spurtin ansiosta voitti HIFK:n ja näin GrIFK nousi viimeisenä joukkueena ylempään jatkosarjaan. HIFK:n mollivoittoinen kausi sai näin ollen jatkoa, ja vauhtia haetaan alemmasta jatkosarjasta yhdessä SIF:n ÅIFK:n sekä Atlaksen kanssa.

Dicken-luotsi Björn Monnberg oli esitykseen kokonaisuutena aiheesta tyytyväinen.

- Hyvää rutinoitunutta puolustuspeliä ja kärsivällisyyttä ylipäätänsä, Monnberg tiivisti.

BK-46:n päävalmentaja Mikael Källman jäi kaipaamaan tehoja omiltaan.

- Ongelmia maalinteossa oli koko ottelun läpi. Jouduttiin jahtaamaan eikä löydetty turvaa ottelussa. Dicken oli tänään vahvempi joukkue; Källman tunnusti reilusti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä kuitannut Dickenin Benny Broman näki varaa parantaakin.

- Aloitettiin hyvin, pelin mittaan sujui vaihtelevasti, mutta onnistuimme monessa asiassa jota halusimme tehdä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!