NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Panoksena EM-kisapaikka - Suomen lentopallopojat tarvitsevat toisen voiton Ruotsista

12.1.2019 - 23:11:32


Suomen alle 17-vuotiaiden poikien lentopallomaajoukkue on yhden voiton päässä kesän EM-lopputurnauksen paikasta. Suomen esteenä kisapaikan suhteen on sunnuntaisessa finaalissa Kuortaneella länsinaapuri Ruotsi. Lauantaina alkusarjan päätöspelissä Janne Heikkisen valmentama joukkue löi Ruotsin murskaavasti 3-0 (25-12, 25-10, 25-18).

Aiemmin lauantaina Suomi löi Tanskan 3-0 (25-15, 25-18, 25-14). Näin poikien alkusarja sujui erätappioitta, kun perjantaina Färsaaret kaatui myös 3-0.

- Totta kai olemme tulokseen tyytyväisiä. Myös siihen, että pelin taso on pysynyt hyvänä erä toisen jälkeen, vaikka porukka on vaiuhtunut kentällä. Hieno alkusarja, mutta nyt ajatus sinne, että alkusarja ei merkitse finaalissa. Yksi peli ja siitä EM-kisapaikka on nyt kiinni, Heikkinen totesi.

- Ruotsi parantaa varmasti tästä lauantain pelistä. Meidän pitää syöttöpeli saada jatkumaan tällaisena, se helpottaa montaa asiaa. Olen luottavainen pelimme tasoon. Pojat ovat tehneet pelaajavalinnat vaikeaksi pelattuaan kaikki hyvin. Joudun tosissaan miettimään ketä laitan kentälle. Se on upea juttu. Kaikkia en voi lentopallon sääntöjen mukaan kuitenkaan kerralla kentälle laittaa, Heikkinen virnisteli

Alkusarjan Ruotsi-ottelussa Jere Tikkala (13/+7) johti suomalaispommitusta, mutta tehot jakautuivat kuitenkin erittäin tasaisesti, kuten pelivastuukin. Valitettavasti Nico Mäki-Valtari joutui huilimaan pelin pyöräytettyään nilkkansa Tanska-ottelussa.

Tanskaa vastaan Urho Rytsä (15/+8) ja Veikka Lindqvist (15/+10) olivat joukkueen parhaimmistoa. Suomen kovasta syöttöpelistä kertoo paljon kolmeen peliin syötetyt 41 ässää. Toki se kertoo myös turnauksen melkoisesta tasoeroista.

Turnauksen pistepörssin kärkiniminä ovat ennen päätöspäivää Tanskan Matius Stenmann Hanse ja Simon Tabermann Uhrenholt (34), jotka ovat pisteen Suomen Veikka Lindqvistiä ja Färsaarten Mattias Noisöe Isaksenia edellä. Ässätilastoa dominoi Suomen passari Ilja Ivanov, jonka 18 ässää on 11 enemmän kuin tilastokakkosella Jere Tikkalalla.

Pronssiottelussa kohtaavat kello 12 Färsaaret ja Tanska. Finaali pelataan kello 15.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mats Hummels palaa Dortmundiin

19.6.2019 16:06:53