NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mira Potkonen joutuu kovaan testiin MM-kisoissa – "Yksi kovimpia vastuksia"

15.11.2018 - 13:18:28


Mira Potkonen pääsi ranking-sijoituksensa ansiosta suoraan MM-kisojen toiselle kierrokselle, jossa vuoden 2016 olympiamitalisti kohtaa australialaisen Anja Stridsmanin.

Potkonen lähtee otteluun hieman oudosta tilanteesta, sillä viimeisen kahden vuoden aikana liki 60 ottelua mitellyt nainen on hävinnyt tänä aikana vain kertaalleen, ja se tappio tuli viimeisimmässä ottelussa.

Potkoselle ei ole luvassa helppo avausottelu, sillä Stridsman oli ennakkoon yksi kovimmista vastustajakandidaateista.

- Kyllähän Stridsman on yksi kovimpia vastuksia, mutta täällä on luonnollisesti paljon tosi kovia, kuten esimerkiksi Kiinan, Brasilian ja Korean edustajat, sanoi Potkosen valmentaja Maarit Teuronen tiedotteessa.

Stridsman on kuitenkin mieluisa vastustaja.

- Ajattelin etukäteen, että toivon mukaan aussi tulee heti alussa vastaan. Mira on nyt herkässä kunnossa, niin hyvä että pääsemme heti kohtaamaan hänet. Hyvillä mielin ollaan

Teuronen sanoo, että Potkosen iskun paikka on vastalyönneissä.

- Aussilla on hyvä rytmi nyrkkeilyssään. Hän liikkuu ja käy lyömässä, liikkuu ja käy lyömässä. Lisäksi hänellä on nopea etusuora, mikä pitäisi pystyä eliminoimaan pois. Heikkouksena katson, että hänellä aukeaa pakka kun hän lähtee lyömään.

- Vastalyönnit on ajoitettava kunnolla vastustajan hyökätessä. Siinä on hyvä paikka saada lyöntejä perille. Omia hyökkäyksiä täytyy tehdä hämyjen tai valehyökkäysten kautta siten että vasta toinen hyökkäys on se, jolla todella haetaan osumia.

Suomen toisen edustajan Elina Gustafssonin urakka alkaa sunnuntaina. MM-kisat mitellään Intian Delhissä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!