NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Anna-Julia Kontio tähtää Helsingissä maailmancuppisteille – kouluratsastuksessa kova taso

17.10.2018 - 22:51:50


Helsinki International Horse Show alkoi keskiviikkoaamuna amatööriluokilla ja sen jälkeen kansallisilla kilpailuilla.

Edessä on viisi päivää hevosurheilua este-, koulu- ja ensimmäistä kertaa myös kenttäratsastuksessa. Mukana on 380 kisahevosta ja lähes 300 ratsastajaa. Estekorkeudet vaihtelevat 80 – 165 cm välillä. Pääluokkiin osallistuu kansainvälisen rankinglistan kärkinimiä, kuten kakkonen Steve Guerdat ja kolmonen Henrik von Eckermann.

Suomen kärkiesteratsastaja Anna-Julia Kontio sijoittui maailmancupin pisteille Ornellaialla ensimmäisessä yhteisessä viiden tähden kisassaan Oslossa viime viikonloppuna. Siksi tähtäin Helsingissä on vähintään sama. Myös Kontion luottoratsu Fardon on jälleen vedossa, sillä sekin hyppäsi Oslossa ruseteille. Kontio ratsasti juuri Fardonilla maailmancupin pisteille muutama vuosi sitten Helsingissä, ja kertoo hevosen olevan hänelle erittäin tärkeä.

- Hyppään sunnuntaina maailmancupin Ornellaialla. Pyrin vähintään samaan kuin Oslossa eli pisteille. En ole vielä aivan varma, kummalla hevosella hyppään Land Rover Grand Prix´n lauantaina, Kontio kertoi keskiviikkona lehdistölle.

Kansainvälisissä luokissa hyppäävät myös Sanna Backlund, Emma Broända, Marina Ehrnrooth, Susanna Granroth, Miisa Pulkkanen, Emma Tallberg ja Eveliina Talvio. He tähtäävät menestykseen pääasiassa 140-150 -tasolla.

Kovatasoinen koulujoukkue pursuaa suomalaisia arvokisaratsastajia. Mikaela Fabricius-Bjerre lähtee kisoihin temperamenttisella ja lahjakkaalla Bellissimolla. SM-kultaratsukko Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea on nousujohteisessa kunnossa. Helsingissä Hagelstam ei lähde radalle käsijarrupäällä. Henri Ruoste starttaa ensimmäistä kertaa kv-tasolla lahjakkaalla Rossettilla. Ja Emma Kanerva tuo Suomeen Dambacun. Joukkuetta vahvistavat Suomen mestari Anna von Wendt ja Denzel sekä SM-pronssimitalisti Maria Pyykönen ja Zelle.

Kansainväliset pääluokat ovat perjantaina Grand Prix Dressage ja 145 cm Presented by Fortum HorsePower. Lauantaina ovat Grand Prix Kür Presented by LähiTapiola ja 160 cm Land Rover Grand Prix. Sunnuntaina Knock-Out Dressage Presented by Kultajousi ja kaikki huipentuu 165 cm Longines FEI Jumping World Cup -osakilpailuun.

Lähde: Helsinki Horse Show’n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, tiistain tulokset

24.4.2019 08:50:10