NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lentopallon olympiakarsinta uusiksi – ”Hyvä, positiivinen muutos”

16.10.2018 - 20:30:25


Lentopallon karsintajärjestelmää Tokion vuoden 2020 olympialaisiin on muutettu tavalla, joka tuo Suomen miesten maajoukkueelle uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

- Muutos on tosi hyvä ja positiivinen. Se antaa meille hyviä mahdollisuuksia taistella olympiapaikasta ja useammat maat saavat nyt mahdollisuuden osallistua karsintaturnauksiin, Suomen maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo.

Olympiakarsinta on kaksivaiheinen. Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB ja KOK ovat päättäneet, että vuoden 2019 elokuussa pelataan saman aikaisesti peräti kuusi neljän joukkueen karsintaturnausta, joiden voittajat selviytyvät olympialaisiin.

Turnauksiin pääsee 24 maata FIVB:n 1.1.2019 virallisen rankingin mukaan. Tällä hetkellä rankingin 12. sijalla oleva Japani pääsee olympialaisiin isäntänä, joten rankingin 25. maa on viimeinen karsintoihin mukaan pääsevä. Suomen ranking on tällä hetkellä 18, mutta tämän syksyn MM-kisat eivät ole vielä rankingissa mukana. Suomi tuli siellä 16. sijalle.

Maat sijoitetaan kuuteen karsintalohkoon rankinginsa perusteella eli mitään arvontoja ei ole. Karsintojen toinen vaihe on maanosakohtainen. Jokaisen viiden maanosan karsintojen voittaja saa olympiapaikan.

Euroopan lentopalloliitto CEV on päättänyt, että Euroopan karsinnat pelataan samalla tavalla kuin vuoden 2016 olympialaisiin karsittaessa. Vuoden 2020 tammikuussa pelataan kahdeksan joukkueen turnaus, johon pääsee kahdeksan Euroopan rankingin parasta maata, jotka eivät ole vielä selviytyneet Tokioon.

Suomi on tällä hetkellä Euroopan rankingissa sijalla 10, mutta tässäkään rankingissa MM-kisat eivät ole vielä mukana.

- Ensi vuodesta tulee tosi mielenkiintoinen. Ensin on maajoukkueella tietysti tähtäimessä tammikuun EM-karsintaottelu Tanskaa vastaan ja sen voittaminen sekä pääsy toivottavasti syksyn EM-kisoihin. Alkukesästä on Kultainen Euroopan liiga ja elokuussa sitten olympiakarsinnat. Kesän suunnitelmat menevät tietysti nyt uusiksi, Sammelvuo sanoo.

Tokion olympialaiset järjestetään 24.7.-9.8.2020. Olympialaisten lentopalloturnaukseen pääsee 12 maata, joista yksi on isäntämaa Japani. Muut 11 maata tulevat karsintojen kautta.

Lähde: Lentopalloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, tiistain tulokset

24.4.2019 08:50:10