NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomi MM-kisoissa 13. sijalle

23.9.2018 - 21:24:45


Suomi sijoittuu lentopallon miesten MM-kisoissa 13. sijalle. Joukkueen viimeisessä ottelussa mestarisuosikkeihin lukeutuva Venäjä oli parempi luvuin 3-0 (25-17, 25-19, 25-22).

Milanossa pelatussa MM-kisojen 2. kierroksen ottelussa Suomi innostui varsinkin kolmannessa erässä pelaamaan iloista lentopalloa ja pisti maailman mahtimaan tiukoille.

Toisessa erässä hakkuriksi tullut Samuli Kaislasalo teki Suomen kovimman pistemäärän, 12 pistettä ison venäläistorjunnan edessä.

- Hienolta tuntui pelata. Eihän tämän isompaa lentopallomaata ole ja hienolta tuntui, että italialainen yleisö kannusti. Oli mahtavaa, Kaislasalo sanoi pelin jälkeen Lentopalloliiton tiedotteessa.

- Kolmannessa erässä meidän syöttö alkoi toimia ja jatkopalloilla saatiin myös hyvin pisteitä aikaan.

- Oli tämä hieno turnaus ja 13. sija tuloksena on myös hieno. Jatkopaikka alkulohkosta otettiin, mikä oli tavoitteenakin. Kyllä me toki tiedetään, että parissa pelissä olisi ollut mahdollista ottaa lisää voittoja, Kaislasalo totesi.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kehui joukkueen kasvamista MM-turnauksessa.

- MM-kisojen 13. sijaan pitää olla tyytyväinen. Tämä on tärkeä sijoitus suomalaiselle lentopallolle. Meillä on kuitenkin vielä hirveästi työtä tehtävänä, että pysytään kansainvälisissä kisoissa mukana, Sammelvuo sanoi.

- Me ollaan kasvettu ja kehitytty tiiminä. On ollut hienoa pelata tällaisia joukkueita vastaan ja tuollaisia torjuntakorkeuksia vastaan. Se kehittää ja kasvattaa joukkuetta. Sekin on tärkeää, että on saatu seurata maailman huippujoukkueita, miten ne toimivat.

- Haluan kiittää kaikkia joukkueen toimintaan osallistuneita ihmisiä, jotka ovat tehneet hienoa työtä taustatiimissä. Ja faneille myös isot kiitokset, Sammelvuo kiitti.

Venäjää vastaan Suomen aloitusseitsikossa olivat Eemi Tervaportti, Urpo Sivula, Elviss Krastins, Sakari Mäkinen, Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen ja liberona Niklas Breilin. Kentällä taistelivat myös Niko Suihkonen, Samuli Kaislasalo, Antti Ronkainen ja Henrik Porkka.

Venäjä jyräsi vahvasti avauserässä. Suomi oli pisteen päässä vielä tilanteessa 11-10, mutta lopulta eroa kertyi kahdeksan pistettä. Siirilä teki erään neljä pistettä, vastustajista Maxim Mihailov kuusi.

Venäjä vei toista erää alusta alkaen, eikä päästänyt Suomea neljää pistettä lähemmäs missään vaiheessa. Lopussa eroa oli kuusi pistettä. Kaislasalo teki erään kuusi pistettä.

Suomi taisteli iloisesti kolmannessa erässä ja pisti Venäjän tiukoille. Erä meni kuitenkin Venäjälle, mutta vain kolmen pisteen erolla. Venäläisistä Victor Poletajev teki ottelussa kaikkiaan 18 pistettä. Italian ja Bulgarian järjestämät MM-kisat jatkuvat vielä viikon kuuden parhaan loppupeleillä Torinossa. Maailmanmestaruus ratkeaa ensi sunnuntaina 30. syyskuuta.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote. Kuva: Lentopalloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marcos Baghdatis lopettaa

24.6.2019 13:33:47