NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen lentopallonaisille jälleen hurja taisteluvoitto

18.8.2018 - 21:31:44


Suomen naiset jahtaavat tiukasti paikkaa lentopallon ensi vuoden EM-kisoihin. Kahdesta pelistä tuloksena on kaksi upeaa viiden erän taisteluvoittoa. Salossa lauantaina kaatui karsintalohkon suosikki Tshekki 3-2 (19-25, 25-15, 21-25, 25-23, 15-8).

Salohallin 1214 katsojaa nauttivat varmasti näkemästään, vaikka peli olikin pientä vuoristorataa sekä Suomelta että Tshekiltä. Viidennessä erässä Suomen Tshekille antama tyrmäysisku ei kuitenkaan jättänyt epäselväksi, millä joukkueella hermo kestää tiukassa paikassa.

Suomen hakkurina pelannut Pauliina Vilponen tykitteli kentän parhaat lukemat, 28 pistettä ja teki plusmiinustilastossa +19. Myös passari Kaisa Alanko pelasi upean ottelun.

- Oli makea matsi. Minulle nämä ovat olleet elämän hienoimpia pelejä tänä kesänä. Tämä on hienoin joukkue, jossa olen pelannut. Peli toisensa jälkeen pystytään nousemaan hirveästä takaa-ajoasemasta, kapteeni Vilponen kehui joukkuettaan.

- Tosi hyvää syöttöä oli Tshekiltä. Me saatiin torjunnalla ja puolustuksella heidän vahvoja ykköshyökkääjiään hyvin kuriin voittoerissä. Peli toimi meillä hyvin tällä kokoonpanolla.

Aloituskuusikossa Suomella olivat passarina Kaisa Alanko, hakkurina Pauliina Vilponen, yleispelaajina Noora Kosonen ja Salla Karhu, keskipelaajina Laura Pihlajamäki ja Daniela Öhman. Liberoina vuorottelivat Saana Koljonen ja Tiiamari Sievänen.

Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi kehui joukkueensa kykyä nousta vaikeista paikoista voittoon.

- Työntäyteinen ilta pelaajilla ja penkin päässä. Kyllä siinä katsottiin kummalla sipuli pitää ja kummalla ei. Meidän joukkueessa pystytään nopeastikin tekemään tasonnosto, jos jossain kohtaa aletaan kyykkäämään. Sellaista väreilyä oli aamusta alkaen, että tänään pelataan voitosta.

- Meidän vastaanotto vähän heittelehti ja sitä me tarvitaan jatkossa vähän parempana, että hyökkäyspeli tulee paremmaksi. Syöttö löytyi hyvin loppua kohti ja se tämän kuitenkin loppuviimein ratkaisi.

Suomen seuraava ottelu on Helsingin jäähallissa keskiviikkona klo 17 Ruotsia vastaan.

- Meillä on tavoite mennä EM-kisoihin ja kahden avauspelin jälkeen ollaan siinä suunnassa, mutta mitään ei ole lohkossa vielä ratkaistu. Nyt mennään seuraavaan peliin Ruotsia vastaan parin harjoituksen kautta, Kangasniemi kertoi.

Peli eteni varsin vaihtelevasti erästä toiseen. Avauserässä tilanne oli tasan vielä pisteissä 14-14, mutta sitten Tshekin syötöt ja torjunnat alkoivat hyydyttää Suomen hyökkäyksiä. Suomella oli ongelmia aloitusten vastaanotoissa. Tshekki kuittasi erän 25-19.

Toisessa erässä Suomen vastaanotto toimi paremmin. Suomi iski myös neljä ässää ja otti kolme pistetorjuntaa. Erä oli Suomen hallinnassa ja loppulukemat selkeät 25-15.

Tshekki otti 16-16-tilanteen jälkeen hallinnan kolmannessa erässä ja vei sen 25-21. Suomi taisteli taas tappioerän jälkeen komean erävoiton 25-23 Tshekin kovasta loppuerän painostuksesta huolimatta.

Ratkaisuerässä Suomi otti murska-alun ja vei sitä jo 7-1. Tshekki yritti rypistellä, mutta ei saanut eroa kiinni ja Suomi kuittasi voiton 15-8.

Lähde: Tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

Norja kiusaa Leijonia

18.4.2019 19:34:20