NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Naisten lentopallomaajoukkueella huipputärkeä lauantai Salossa

17.8.2018 - 18:14:36


Naisten lentopallomaajoukkueen EM-kisapaikan tavoittelu jatkuu lauantaina Salossa, kun 3-2 -vierasvoitolla Virosta keskiviikkona karsinnat avannut joukkue saa vastaan kotonaan yllättäen Ruotsille 2-3 -hävinneen Tshekin.

Kesän Kultaisessa liigassa Tshekki sijoittui kolmanneksi ja Suomi neljänneksi Tshekin voitettua pronssiottelun Unkarissa 3-1. Saloon joukkueet tulevat lähes identtisillä kokoonpanoilla kahden kuukauden takaiseen kohtaamiseen verrattuna.

Karsintalohko E käynnistyi siis todella tasaisissa merkeissä ja kun jaossa on kahdelle parhaalle paikka ensi vuoden EM-lopputurnaukseen kaksinkertaisen sarjan jälkeen, on Salon ottelun panos suuri. Torstaiaamuna pelipaikalle saapunut Tapio Kangasniemen ja Lauri Hakalan valmentama joukkue suhtautuu tärkeään kamppailuun ilman paineita ja jännitystä.

- Tämä on jälleen hienoin mahdollinen asia, kun joudumme laittamaan parastamme tavoitteen saavuttamiseksi. Kaikki tietävät mahdollisuudet päästä lopputurnaukseen, päävalmentaja Kangasniemi totesi ottelun ennakkotilaisuudessa.

Kapteeni Pauliina Vilponen ei lähtenyt sen tarkemmin tulevaa vastustajaa ruotimaan.

- Tuo kesäkuun pronssiottelu ei todellakaan ollut meidän parasta peliä. Voittaminen on totta kai mahdollista, mutta se vaatii meiltä onnistumisia.

Lohkon toisessa ottelussa Ruotsi kohtaa Uumajassa Viron sunnuntaina. Suomen urakka jatkuu puolestaan jo taas keskiviikkona Helsingissä Ruotsia vastaan.

Tshekin ehdottomat avainpelaajat ovat yleispelaajat Helena Havelkova ja Michaela Mlejnkova. Hyökkäysvastuuta on jakamassa edeliisten lisäksi hakkuri Gabriela Orvosova.

Havelkova on pelannut jo vuosia aivan maailman kärkiliigoissa ja -seuroissa. Näihin karsintoihin maajoukkueeseen palannut 30-vuotias Havelkova on urallaan mm. valittu mestarien liigan parhaaksi pelaajaksi pelipaikallaan, voittanut kaksi kertaa CEV Cupin sekä pelannut Mestarien liigan finaalissa.

Avauspelissä Havelkova teki 18/+5, kun taas Mlejnkova jäi vaisuilla hyökkäystehoilla pisteisiin 10/+1. Hakkuri Orvosovan tehot olivat 16/+11 lähes 50% hyökkäyksellä.

Avauspelistä Ruotsia vastaan Tshekki on vaihtanut Saloon yhden pelaajaan: Andrea Kossanyiovan on yleispelaajana korvannut Petra Kojdova.

Vuoden 2019 naisten EM-kisoissa on mukana ensimmäistä kertaa 24 maata, joista järjestäjämaita on peräti neljä. Kisat järjestetään Turkissa, Puolassa, Unkarissa ja Slovakiassa. Kaksitoista maata selviytyi suoraan EM-kisoihin ja kaksitoista maata tulee karsintojen kautta.

Naisten EM-kisoihin pääsevät järjestäjämaiden lisäksi suoraan Serbia, Hollanti, Azerbaidzhan, Italia, Venäjä, Valko-Venäjä, Saksa ja Bulgaria. 24 maan EM-karsinnat pelataan kuudessa neljän joukkueen lohkossa, joista kaikista kaksi parhaiten sijoittunutta maata pääsee EM-kisoihin.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norja kiusaa Leijonia

18.4.2019 19:34:20