VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Nord Sream Race -joukkueet valmistutuvat huikeaan avomerikilpailuunsa Kielissä

21.6.2018 - 13:14:44


Nord Stream Race -osallistujat eri maista valmistautuvat omaan koitokseensa Kielin purjehdusviikoilla. Swan 50 -veneillä seilaavat NSR-edustajat ovat tapahtuman suurimpia vetonauloja.

Samalla jokainen joukkue saa arvokasta harjoitusta ja kilpailutuntumaa osallistumalla valtavaan 1900 venettä käsittävään laivueeseen, joka Kielin edustalla tällä hetkellä purjehtii. Kielin purjehduskilpailu alkoi lauantaina perinteisellä etapilla Eckernfördeen. Kielin sisävesikilpailuissa Suomea Åländska Segelsällskapet sijoittui hienosti toiseksi.

Nord Stream Race 2018 -avomeripurjehdukseen osallistuvat meritoituneet kilpapurjehtijat ovat kokoontuneet Saksan Kieliin, jossa on käynnissä legendaarinen Kieler Woche -purjehdustapahtuma. Kielin purjehdusviikkojen avajaisissa lauantaina 16. kesäkuuta Nord Stream Race -kilpailun suomalaisvalmisteiset Swan 50 -veneet olivat merkittävässä osassa.

Aluksi purjehdittiin tervetuliaiskilpailu Kielistä Eckernfördeen. Etappi oli pituudeltaan 30 merimailia ja NSR-joukkueista parhaiten sijoittui Ruotsia edustava Kungliga Svenska Segelsällskapet, KSS, joka tuli maaliin toisena.

Tämän jälkeen oli vuorossa Kielin sisävesikilpailu, jonka tulokset lasketaan mukaan varsinaiseen Nord Stream Race -kilpailuun. Sisävesikilpailun voittoon purjehti Saksan Norddeutcher Regatta Verein, NRV. Suomen Åländska Segelsällskapet oli upeasti toinen ja KSSS Ruotsista sijoittui kolmanneksi. Tanskaa jo viime vuonna edustanut Fredikshavn Sejlklub ja Venäjän Lord of the Sail täyttivät sijat neljä sekä viisi.

Kungliga Svenska Segelsällskapin, KSSS, kippari Christian Harding oli tyytyväinen seuransa vauhtiin.

– Meillä oli mahtava päivä, vaikka alku oli hankala tuollaisessa massassa niin upeaa olla mukana tällaisessa tapahtumassa, sanoo Harding tiedotteessa.

Hän pitää joukkueensa vauhtia jo nyt varsin hyvänä. Harding kuitenkin tähdentää, että heidän tulee edelleen parantaa, jotta KSSS pystyisi yhtä vahvaan suoritukseen kuin Ruotsin viime vuoden edustaja Cape Crow Yacht Club.

Nord Stream Race 2018

Samalla Nord Stream Race toivottaa kaikki tervetulleeksi omalle pisteelleen Kielissä. NSR-piste on avoinna koko Kielin purjehdusviikkojen ajan 24. kesäkuuta asti. Tämän vuoden kilpailijat ovat kaikki erittäin innokkaina mukana Kielin perinteikkäässä tapahtumassa. Joka kesäkuussa 4000 purjehtijaa 60 eri maasta kokoontuu yhteen. Rannalla Kielin tapahtuma hakee mittasuhteiltaan vertaistaan. Kyseessä on yksi Euroopan suurimmista katufestivaaleista, mutta ennen kaikkea yksi maailman suurimmista purjehdustapahtumista.

Tämän vuoden Nord Stream Race -kilpailun avajaisseremoniat pidetään lauantaina 23. kesäkuuta. Heti seuraavana päivänä starttipistoolin kajahdettua upea kilpailu vihdoin käynnistyy. Tuolloin laivue lähtee huippunopeilla veneillään Kielin keskustasta kohti ensimmäistä määränpäätä Kööpenhaminaa.

Kilpailun on sen perustamisesta alkaen järjestänyt Pietarin purjehdusseura yhdessä Gazpromin ja Nord Stream AG:n kanssa. Nord Stream Race on pituudeltaan peräti tuhat merimailia ja reitti mukailee Nord Stream -kaasuputkistoa. Kyseessä on vaativin ja maineikkain Itämerellä purjehdittava avomerikilpailu.

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

22.2.2019 07:40:10