NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Näin pelataan Vaahteraliigaa alkavalla kaudella

19.2.2018 - 13:16:56


Amerikkalaisen jalkapallon miesten SM-sarjan eli Vaahteraliigan otteluohjelma on julkaistu. Kausi käynnistyy 10. toukokuuta edelliskauden finalistien Helsinki Roostersin ja Wasa Royalsin välisellä kohtaamisella. Kausi huipentuu Vaahteramalja XXXIX:een, joka pelataan Telia 5G Areenalla lauantaina 15. syyskuuta kello 18 alkaen.

Roostersin ja Royalsin lisäksi Vaahteraliigassa pelaavat tulevalla kaudella Hämeenlinna Huskies, Porvoo Butchers, Tampere Saints, Seinäjoki Crocodiles ja sarjanousija Kuopio Steelers. Joukkueet kohtaavat toisensa runkosarjassa kaksi kertaa – kerran koti- ja kerran vieraskentällä. Jokainen joukkue pelaa siis 12 ottelua.

Runkosarjan pelipäivät ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta torstai, lauantai ja maanantai. Arkipäivinä ottelut käynnistyvät 18.30 ja viikonloppuisin 15.30 - poikkeuksena ne pelipäivät, jolloin pelataan kaksi ottelua. Juhannusviikonloppuna ei pelata, ja heinä- ja elokuun vaiheessa on kahden viikonlopun mittainen maaottelutauko.

Neljä parhaiten runkosarjassa sijoittunutta joukkuetta jatkaa välieriin, ja välierien voittajajoukkueet ratkaisevat Suomen mestaruuden Vaahteramaljassa. Välierät pelataan syyskuun toisena viikonloppuna (6.–9.09.). Niiden tarkempi aikataulu selviää runkosarjan päätyttyä.

Helsinki Roosters on hallitseva mestari ja lähtee tavoittelemaan seitsemättä peräkkäistä Vaahteramalja-voittoa ja kautta aikain 21. mestaruuttaan. 2017 I-divisioonan voittanut ja liigan noussut Steelers korvaa korkeimmalla sarjatasolla Turku Trojansin ja palaa näin Vaahteraliigaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2002.

Vaahteraliigaa on pelattu vuodesta 1980 alkaen eli käynnistyvä kausi on kaikkien aikojen 39.

Lähde: Vaahteraliigan tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

22.3.2019 07:10:40