VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lentopallonuoret aloittavat EM-karsintaputken

3.1.2018 - 12:09:47


Vuonna 2018 peräti kuusi Suomen lentopallomaajoukkuetta taistelee paikoista EM-kisoihin. Torstaina karsintaputken aloittavat alle 17-vuotiaat tytöt Venäjällä sekä alle 18-vuotiaat pojat Italiassa.

CEV eli Euroopan Lentopalloliitto nosti tälle vuodelle nuorten sarjojen ikärajaa yhdellä vuodella. Viime vuonna Suomen U16-tytöt sijoittuivat EM-lopputurnauksessa kymmenenneksi ja U17-pojat 11:nneksi.

Suomen U18-pojat pelaavat omat EM-karsinnat samaan aikaan Italiassa. Lohkon muut joukkueet ovat isäntämaa sekä Sveitsi ja Tanska. Suosikin viittaa turnauksessa kantaa Italia, joka juhli viime kesänä alle 17-vuotiaiden Euroopan mestaruutta.

Tyttöjen tavoin EM-kisapaikka heltiää kahdeksalle lohkovoittajalle sekä kolmelle parhaalle kakkoselle. U18-poikien EM-lopputurnaus pelataan huhtikuussa Slovakiassa ja Tshekissä.

- Lähdemme turnaukseen tavoittelemaan EM-paikkaa. Viime viikon harjoituspelit Latviaa vastaan osoittivat, että nykyisillä taidoilla se voidaan saavuttaa. Pystymme pelaamaan hyvää peliä, päävalmentaja Aapo Rantanen vakuutti Suomen lentopalloliiton tiedotteessa.

Suomi aloittaa turnauksen torstaina Sveitsiä vastaan. Tanska-peli on ohjelmassa perjantaina ja Italia vastassa lauantaina.

- Turnauksen ennakkosuosikkia vastaan päästään pelaamaan viimeisenä. Lohkovoitto ei varmasti tule helpolla, Rantanen tietää.

Anapassa, Mustanmeren pohjoisrannikolla järjestettävässä U17-tyttöjen EM-karsintalohkossa on Venäjän ja Suomen lisäksi mukana Ranska. Kahdeksalle lohkovoittajalle sekä kolmelle parhaalle kakkoselle on luvassa paikka huhtikuussa Bulgariassa pelattavaan 12 joukkueen lopputurnaukseen.

Suomen joukkue runko opiskelee Kuortaneen yläasteella ja on harjoitellut päävalmentaja Pertti Honkasen johdolla syksyn tunnollisesti koko syksyn.

- Olemme pitäneet myös pari leiriä, joihin on kutsuttu pelaajia valmennuskeskuksen ulkopuolelta. Oma viimeistelymme tapahtui viime viikolla pidetyllä leirillä, jossa pelasimme U19-tyttöjen maajoukkueen katsastusleiriläisiä vastaa, Honkanen kertoi.

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen ja alle 20-vuotiaiden poikien EM-karsinnat pelataan huhtikuussa ja lopputurnaukset pojilla heinäkuussa Hollannissa ja Belgiassa sekä tytöillä syyskuussa Albaniassa. Miehet ja naiset aloittavat ensi vuoden EM-kisapaikkojen tavoittelun elokuussa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!