COOLBET: 150 € BONUS + 200 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lentopallon Cup-mestarit kruunataan Kupittaan uudella areenalla

2.1.2018 - 15:32:06


Lentopallon Suomen Cupin mestarit vuosimallia 2017 kruunataan tulevana viikonloppuna 5.-7.1. Turun Kupittaan uuden palloiluareenan avaustapahtumassa.

Mukaan Final4 -finaalitapahtumaan on selvinnyt neljä naisten ja neljä miesten joukkuetta. Naisten välierät pelataan perjantaina ja miesten lauantaina. Finaali on luvassa lauantaina naisten osalta ja sunnuntaina miesten osalta.

Naisten ensimmäisessä välierässä kohtaavat perjantaina kestomenestyjät LP Viesti ja HPK. LP Viesti hakee finaalipaikkaa peräti viidettätoista kertaa perättäin ja kaikkiaankin 17:nnettä. Saloon cupmestaruus on matkannut historiassa kymmenen kertaa ja nyt alla on kolme perättäistä mestaruutta. Joukkueen pelaajista Hillaelina Hämäläisellä on peräti kuusi cupmestaruutta ja Noora Kososella neljä. Kosonen on ollut mukana kuudessa viimeisessä cupfinaalissa.

HPK ja sen edeltäjät ovat olleet yhteensä cupfinaalissa 11 kertaa voittaen mestaruuden neljästi. Edellinen hämeenlinnalaismestaruus on vuodelta 2006, sen jälkeen he ovat olleet finaalin häviävänä osapuolena kolmasti.

Joukkueet kohtasivat viime vuonna finaalissa, jossa LP Viesti oli parempi viiden erän jälkeen 3-2. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet Mestaruusliigassa kahdesti, molempien voitettua kotiottelunsa: HPK:n 3-2 ja LP Viestin 3-1. Viimeisen kolmen kauden aikana voitot ovat joukkueiden keskinäisissä virallissa kohtaamisissa LP Viestille 11-10.

Toisessa naisten välierässä nähdään ensikertalainen, Pölkky Kuusamo. Finaalikokemusta joukkueen pelaajista on kahdella: iida Paananen ja Essi Helminen. Päävalmentaja Tuomas Altalo on cupmestari LP Viestin apuvalmentajana.

OrPo on voittanut Suomen Cupin kaksi kertaa: 1996 ja 1997. Sen jälkeen se on ollut finaalissa kahdesti (2010 ja 2011) hopeisella lopputuloksella. Joukkueen ainoa cupfinalisti on aiemmilta vuosilta libero Sanna Häkkinen OrPon edelliseltä finaalivisiitiltä 2011.

OrPo on vienyt molemmat joukkueiden tämän kauden keskinäiset kamppailut 3-0, kerran Orivedellä ja kerran Kuusamossa. Viimeisen kolmen kauden kohtaamiset ovat OrPolle 11-5.

Miesten ensimmäisessä välierässä kohtaavat ETTA ja Mestarien liigassakin mukana oleva VaLePa. Oululainen ETTA on nyt ensimmäistä kertaa cupissa välierävaiheessa. Kertaalleen Oulussa on cupmestaruutta juhlittu, kun 2009 Sun Volley väänsi ykköseksi. Kokenein cupkettu on Markus Väisänen, joka on pelannut kolme cupmestaruutta.

VaLePa on hallitseva miesten cupmestari ja ollut mukana finaalissa neljästi viimeisen viiden vuoden aikana. Urpo Sivula on peräti nelinkertainen cupmestari ja Anssi Vesanenkin kolminkertainen.

Joukkueiden ainokaisessa kohtaamisessa tällä kaudella ETTA aiheutti VaLePalle sen kauden avaustappion ja toisen kahdesta tähän mennessä kotimaan kentillä erin 3-1. Yksitoista joukkueiden edellistä kohtaamista VaLePa vei puolestaan nimiinsä.

Vuosien ajalta liigasta tuttu taistelupari Sampo Volley ja Hurrikaani-Loimaa kohtaavat toisessa miesten välierässä.

Sampo on ollut cupfinaalissa kuudesti voittaen kolme mestaruutta vuosina 2006-2008. Kolmessa viimeisessä cupfinaalissa savolaiset ovat olleet häviävänä osapuolena. Ainoa joukkueen pelaaja cupmestarina on Enderwin Herrera. Valmentaja Timo Tovanen ehti pelaajana olla mukana cupfinaalissa huikeat 10 kertaa.

Hurrikaani on ollut finaalissa kertaalleen 2015, mutta välierissä se on ollut vakiovieras: mukana neljästi viimeisen viiden vuoden aikana. Matti Oivanen on joukkueessa kolminkertainen cupmestari. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Sampo Volley oli Loimaalla parempi 3-1. Kolmen viime kauden voitot ovat keskinäisistä peräti 9-2 Hurrikaanille.

Suomen Cupin finaalitapahtuman aikataulu:

Perjantai 5.1.
16:30 LP Viesti - HPK, naisten välierä
19:00 OrPo - Pölkky Kuusamo, naisten välierä

Lauantai 6.1.
12:00 ETTA - VaLePa, miesten välierä
15:00 Sampo Volley - Hurrikaani-Loimaa, miesten välierä
18:00 Naisten finaali

Sunnuntai 7.7.
14:00 Miesten finaali


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

F1-legenda poistuu julkisuudesta

20.1.2018 23:58:43

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carlos Sainz voitti Dakar-rallin

20.1.2018 22:02:51