COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen naisten istumalentopallomaajoukkueen EM-kisat päättyivät pettymykseen

11.11.2017 - 14:00:22


Suomi intoutui kovaan taisteluun pronssiottelun kolmannessa erässä istumalentopallon naisten EM-kisoissa Kroatian Porecissa, mutta se ei aivan riittänyt erävoittoon. Suomi hävisi pronssipelin Hollannille 0-3 (18-25, 16-25, 23-25) ja sijoittui neljänneksi. Se toi Suomelle paikan ensi vuoden MM-kisoihin.

- Kyllä me tänään laitettiin ajoittain hyvin Hollannille kampoihin ja nämä kisat osoittivat, että Euroopan kärki on lähellä. Ei tarvitsisi kuin vähän parannettaisiin joka osa-alueella, niin oltaisiin mitaleilla. Kyllä tämä ainakin 8,5:n arvoinen suoritus oli, Suomen valmentaja Timo Väre toteaa.

- Hollanti olisi ollut tänään yllätettävissä, vaikka se onkin hyvä kenttäporukka ja teknisesti taitava. Kolmatta erää hallittiin pitkään ja jos se olisi voitettu, niin peli olisi voinut vielä kääntyä.

- Erien lopuissa ei tänään oikein pystytty järjestelmällisiin hyökkäyksiin. Vaikka kuinka yritettiin kovia lyöntejä, niin ne menivät pallon siirtelyksi vastustajan puolelle. Pelaajille tuli paineessa myös helppoja virheitä, joita ei harjoituksissa tule.

- Syöttö toimi nyt kohtuullisen hyvin, mutta vaikeusastetta olisi saanut olla enemmän.

- MM-kisoihin on vain kahdeksan kuukautta, joten niihin valmistautuminen pitää aloittaa nopeasti. Täältä poissaolleita pelaajia saadaan mukaan MM-kisajoukkueeseen, mikä tuo porukkaan laajuutta ja tehoa lisää, Väre kertoo.

Pronssiottelussa Suomi aloitti hyvin. Avauserässä Suomi oli vielä tasoissa tilanteessa 17-17, mutta sen jälkeen Suomi sai enää yhden pisteen ja Hollanti kahdeksan.

Toisessa erässä Hollanti alkoi 4-4-tilanteesta kasvattaa eroa Suomeen ja lopulta sitä tuli peräti yhdeksän pistettä.

Viimeisessä erässä Suomi taisteli upeasti voitosta aivan loppuun asti. Suomi johti erää parhaimmillaan kuudella pisteellä (17-11), mutta Karin van der Haarin syöttövuorolla Hollanti nousi 18-17-johtoon. Suomi piti Hollantia kuitenkin lujilla ja erä oli vielä tasan luvuissa 23-23. Viimeiset kaksi pistettä menivät harmittavasti Hollannille.

Hollanti vei ottelussa ässäsyötöt 16-13, torjunnat 8-4 ja hyökkäykset peräti 31-16.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!