COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Helsinki Horse Show täydessä vauhdissa - ”Ei tänne harjoittelemaan tultu”

18.10.2017 - 18:41:57


Kansainvälinen Helsinki Horse Show alkoi Helsingin jäähallissa keskiviikkoaamuna. Jäähallin kuituhiekkaisella kentällä kilpailevat kahtena ensimmäisenä päivänä kotimaiset ratsastajat.

Kansainväliset luokat käynnistyvät perjantaina sekä esteissä että kouluratsastuksessa. Oslon maailmancupkilpailussa viime viikonloppuna Grand Prix’n kakkostilalle sijoittunut Juulia Jyläs on lähdössä Helsingin osakilpailuun hyvillä mielin.

- Minulla on kolme tervettä hevosta mukana, ja kaikki vaikuttivat eilen pirteiltä. Aloitan perjantaina kaikkien kanssa, ja katsotaan sitten, mikä on tunne. Voi olla, että Courage T Z hyppää sunnuntain luokan (maailmancup). On luksusongelma, että voi valita, millä hevosella ratsastaa isommissa luokissa.

Jyläs on todennäköisesti ainoa suomalaisosallistuja maailmanlistatähtiä vilisevässä maailmancupissa. Helsingissä kilpailevat mm. olympiakultamitalisti Steve Guerdat, maailmancupin finaalin voittaja Daniel Deusser, Rion joukkuekultamitalisti Kevin Staut ja Euroopan mestari ja olympiahopeamitalisti Peder Fredricson.

Muissa kansainvälisissä luokissa kilpailevat Sanna Backlund, Marina Ehrnrooth, Susanna Granroth, Janna Jensen ja Emma Tallberg. He kaikki valmistautuivat Horse Show’hun kotimaassa.

- On iso haaste hypätä tänä vuonna Helsingissä viiden tähden tasolla, mutta ei se mahdottomalta tunnu. On aika erilainen fiilis kuin viime vuonna, sillä meillä ei ole samaa varmuutta ja rutiinia, aiemmin ulkomailla valmentautunut ja kilpaillut, ja nykyään Suomessa opiskeleva Emma Tallberg kuvailee.

Hän lähtee kisaan Dolce Vita Crosbyllä ja Dubbel Quidamilla.

- Onhan tämä askel ylöspäin meidän normaalitasosta kilpailuissa. Ei tänne kuitenkaan harjoittelemaan ole tultu. Minulla on kokeneet hevoset alla, ja parasta lähetään yrittämään, Suomen mestari Susanna Granroth kertoo.

Marina Ehrnroothin hevonen Evli Ellington on vasta 8-vuotias tulevaisuudenlupaus, joka kilpaili Horse Show’ssa viime vuonna nuorten hevosten luokkia.

- Hevonen on huippulupaava. Tänä vuonna haen sille kokemusta tämän tasoisista kisoista. Ensi vuonna tavoitteet ovat korkeammalla.

Esteratsastuksen pääluokat ovat lauantain 160 cm Land Rover Grand Prix ja sunnuntain Longines FEI World Cup -osakilpailu.

Kouluratsastus tärkeässä roolissa

Kansainväliset kouluratsukot kilpailevat tänä vuonna perjantaina Grand Prix’ssa, lauantaina Grand Prix -vapaaohjelmassa ja sunnuntaina kaksintaistelussa. Viiden ulkomaalaisen lisäksi mukana on neljä suomalaisratsastajaa: Peggy Högsten, Kira Kanerva, Mia von Schantz ja Maria Pyykönen.

- Me ollaan Zellen kanssa oltu tällä tasolla vasta muutamia vuosia, mikä on kouluratsukolle aika vähän. Lähdemme hakemaan hyviä ja ehjiä suorituksia, Maria Pyykönen toteaa.

- On tärkeää, että Suomessa pääsee starttaamaan tämän tasoista kisaa, joka on tosi hienosti järjestetty. Lähde: Helsinki Horse Show’n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!