COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Beach volleyn SM-finaaleissa uusia mitalisteja

12.8.2017 - 20:58:25


Beach volleyn SM-finaalit ovat edenneet ennakkoasetelmien mukaisesti. Naisissa pronssia voittivat upean kesän kotimaan kiertueella pelanneet Nette Tuominen ja Eveliina Koljonen. Miehissä pronssille sijoittuivat Harri Suonikko ja Saku Viljamaa. Sunnuntaina pelattaviin finaaleihin etenivät sekä miehissä että naisissa turnauksessa ensimmäiseksi ja toiseksi sijoitetut parit.

Miesten pronssiottelussa olivat vastakkain Harri Suonikko / Saku Viljamaa ja Teppo Pulkkinen / Antti Poikela. Loukkaantumisten vaivaamat Pulkkinen/Poikela eivät saaneet pronssiottelussa irti parastaan ja kaksi kesän neljästä osakilpailusta voittaneet Suonikko ja Viljamaa voittivat ottelun selvänumeroisesti 2–0 (21–15, 21–12).

Viljamaa ja Suonikko ovat voittaneet kesällä kaksi pelatuista neljästä osakilpailusta. Viljamaalle SM-pronssi oli uran ensimmäinen mitali aikuisten sarjassa.

– Hyvä kausi on ollut: turnausten alut ovat olleet vaikeita, mutta loppua kohden peli on parantunut roimasti. Kaksi tappiota koko kaudella, ja se on mun mielestä ihan ok, Viljamaa summasi.

Naisten pronssiottelussa kaikki kesän neljä osakilpailua voittaneet Nette Tuominen ja Eveliina Koljonen kruunasivat kesänsä SM-mitaliin. Yleisö sai nauttia pronssiottelussa parin päättäväisistä otteista ja raivokkaista tuuletuksista onnistumisten jälkeen. Meri Laukkanen ja Elina Heiskanen joutuivat toteamaan kotimaan kiertueen ykköset paremmiksi erin 2–0 (21–11, 21–10).

Sekä miesten että naisten finaalissa sunnuntaina nähdään turnausrankingin kaksi parasta paria. Miesten finaalissa kohtaavat Pekka Piippo ja Jyrki Nurminen sekä toiseksi sijoitetut Santeri Siren ja Miro Määttänen. Pekka Piippo ja Jyrki Nurminen vievät finaalipaikan vahvalla pelillä suoraan kahdessa erässä Teppo Pulkkista ja Antti Poikelaa vastaan 2–0 (21–14, 21–15).

Naisten finalistit ovat odotetusti MM-kisoissa Riikka Lehtosen kanssa Suomea edustanut Taru Lahti-Liukkonen parinaan Anniina Parkkinen sekä niin ikään kansainvälisiä turnauksia kiertävät Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen.

Pronssia voittaneet Eveliina Koljonen ja Nette Tuominen laittoivat välierässä Ida Sinisalon ja Niina Ahtiaisen ahtaalle. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, jossa ratkaisuun tarvittiin kaksi eräpalloa. Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen pelasivat välierässä näyttävää peliä eivätkä antaneet Meri Laukkaselle ja Elina Heiskaselle juuri mahdollisuuksia.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!