COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Golfin lyöntipelin SM-kilpailut pelataan Talissa

17.7.2017 - 13:44:47


Golfin Suomen mestaruuskilpailuja on pelattu vuodesta 1957 lähtien. Ensimmäiset kilpailut pelattiin Talin golfkentällä Helsingissä. Samana vuonna perustettiin myös Suomen Golfliitto, ja nyt tämän 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi miesten ja naisten lyöntipelin Suomen mestaruuksista pelataan jälleen Talin perinteikkäällä kentällä. 72 reiän mittainen lyöntipelikilpailu käydään 19. –22.7.

Suomalaisessa golfissa on ehtinyt tapahtua paljon viimeisen 60 vuoden aikana. SM-kilpailuiden kannalta yksi merkittävimmistä muutoksista koettiin viime vuonna, kun myös ammattilaiset pääsivät pelaamaan Suomen mestaruuksista. Ja ammattilaiselle mestaruus menikin, kun Virvik Golfin Oliver Lindell juhli SM-kultaa Tawast Golfissa pelatuissa kilpailuissa. Naisten mestariksi pelasi Master Golf Clubin Jenna Mäihäniemi.

Tämän vuoden kilpailuissa on mukana kaikkiaan 144 pelaajaa, 108 miestä ja 36 naista. Osallistujalistalla ovat hyvin edustettuina sekä Suomen amatöörikärki että rutinoituneet ammattilaispelaajat.

Suomen nuoriin golflupauksiin kuuluva Helsingin Golfklubin Martin Plukka, 18, on todella innoissaan, kun pääsee pelaamaan SM-mitaleista kotikentällään. Kaksivuotiaana ensimmäisen kerran golfmailaa heilutelleen Plukan palkintokaapissa on juniorivuosilta jo neljä SM-mitalia, mutta uudetkin mitalit ovat tervetulleita.

- Totta kai mitalia lähdetään tavoittelemaan. Pelataan niin hyvin kuin pystytään. Ja uskon, että kotikentästä on etua, kun tuntee varsinkin ne paikat, joihin ei kannata palloaan lyödä. Ja muutamilla viheriöillä tietää ne pienimmätkin kallistukset, joita muilta kentiltä tulevat pelaajat eivät välttämättä näe, Plukka kertoo kilpailun alla.

Kilpailut käynnistyvät keskiviikkoaamuna, ja yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua.

Lähde: Tiedote
Kuva: Juha Hakulinen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!