COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Armstrong saa syytteen dopingista

30.6.2012 - 10:37:07

Urallaan seitsemän kertaa peräkkäin pyöräilyn Ranskan ympäriajon voittanut Yhdysvaltain Lance Armstrong on saanut USA:n antidopingtoimikunnalta (USADA) virallisen syytteen suorituskykyä parantavien aineiden käytöstä, kertoo BBC verkkosivuillaan. Asia viedään nyt välimieskäsittelyyn, jossa ratkaistaan kuulemisen tulos.

Vuosina 1999-2005 Touria hallinut 40-vuotias Armstrong voi menettää nuo voittonsa ja saada elinikäisen kilpailukiellon pyöräilyyn, mikäli hänet todetaan syylliseksi. Armstrong kuitenkin kiistää syytteet tiukasti ja muistuttaa, että hänen doping-testituloksensa ovat aina olleet puhtaita.

- Kaikille vastaajille, mikäli he niin haluavat, annetaan tilaisuus käyttää oikeuttaan julkiseen välimieskuulemiseen, jossa kaikki todisteet esitetään ja valan sitomia todistajia kuullaan. Riippumattomien välimiesten ryhmä ratkaisee lopulta asian lopputuloksen, USADA:n tiedotteessa todettiin.

Aiemmin tässä kuussa Armstrong vaati USADA:a hylkäämään kaikki syytteet. Hänen lakitiiminsä mukaan syytteet olivat "pitkiä tunkkaisista väitteistä, mutta lyhyitä todisteiden osalta". Heidän mukaansa Armstrong ei voi rakentaa kunnon puolustusta ennen kuin hän näkee todisteet häntä vastaan, mutta USADA kertoo pitävänsä todistajien nimet salassa kuulemiseen saakka suojellakseen heitä mahdolliselta pelottelulta.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!