NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kontio valittu FAI Elite Aerobatics -taitolentokilpailuun

18.4.2011 - 18:27:51

Kaudella 2011 saadaan FAI Elite Aerobatics taitolennon kutsukilpailuun suomalaista väriä, kun Sami Kontio on valittu Latvian, Riiassa 17.-22. elokuuta käytävään kilpailuun.

- Olen iloinen ja ylpeä, että minut on valittu kilpailuun mukaan. Viime vuoden kilpailuihin osallistumisestani keskusteltiin jo tuolloin järjestäjän kanssa. Kilpailun muututtua vuoden 2011 tapahtuman esinäytökseksi, siihen osallistui ainoastaan 3 pilottia. Tämä on MM-kilpailujen lisäksi kauden toinen tilaisuus kilpailla maailman taitolentohuippuja vastaan, Kontio sanoi.

Kilpailuun on Samin lisäksi saanut kutsun Ranskasta Nicolas Ivanoff, USA:sta Jeff Boerboon, Venäjältä Mikhail Mamistov ja Iso-Britaniasta Gerald Cooper. Vanhoilla näytöillä kilpailuun kutsuttiin Venäjän Svetlana Kapaniina ja Espanjasta Ramon Alonso sekä Castor Fantoba.

Kilpailussa lennetään 3 minuuttia kestävä ohjelma, jossa ei ole sääntöjä. Ohjelman aikana tarkoituksena on näyttää, mitä modernilla taitolentokonella voi tehdä. Esitystä saa korostaa savuilla ja musiikilla. Toinen kilpailulento on klassinen lento-ohjelma, joka lennetään aikaa ottaen. Ohjelmien yhteistulos määrittää voittajan.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!