NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Brewster uhoaa: Olen maailman kovaiskuisin nyrkkeilijä

28.5.2009 - 18:42:32

Nyrkkeilyn raskaansarjan WBO-liiton entinen maailmanmestari Lamon Brewster uhkui itseluottamusta torstaina Hartwall Areenalla pidetyssä lehdistötilaisuudessa. 35-vuotias amerikkalainen saa lauantaina Revenge of the Giant –ammattinyrkkeilyillassa vastaansa hallitsevan Suomen mestarin Juho Haapojan kahdeksaneräisessä ottelussa.

Brewster tuli kertaheitolla suuren maailman tietoisuuteen vuonna 2004, kun hän iski tyrmäysvoiton Vladimir Klitshkosta WBO-liiton raskaansarjan MM-ottelussa. Amerikkalainen lihaskimppu puolusti titteliään voitokkaasti kolmesti ennen sen menettämistä. Brewsterin listalta löytyy tällä hetkellä 39 ottelua, joista hän on voittanut 35 ja niistä peräti 30 tyrmäyksellä.

- Olen maailman kovaiskuisin nyrkkeilijä ja uskon vahvasti siihen, että uusin maailmanmestaruuteni lähitulevaisuudessa, Brewster kertoi.

- Kuntoni on erinomainen, olen nyt parempi nyrkkeilijä kuin koskaan aiemmin. Helsingissä haluan tarjota yleisölle hyvän näytöksen ja osoittaa olevani todellinen huippunyrkkeilijä.

- On mahtavaa päästä ottelemaan Helsingissä. Unelmani on aina ollut päästä ottelemaan eri maailman kolkissa. Kasvoin nuorena ankarissa oloissa, enkä olisi uskonut pääseväni joskus ottelemaan tällaisissa paikoissa. Elän nyt unelmaani.

Uransa ylivoimaisesti suurimman haasteen edessä olevasta Haapojasta tulee kautta aikojen ensimmäinen suomalaisnyrkkeilijä, joka pääsee ottelemaan raskaansarjan maailmanmestarina ollutta nyrkkeilijää vastaan.

- Ei tällaisesta mahdollisuudesta yksinkertaisesti voinut kieltäytyä. En halua viettää seuraavia 40 vuotta miettimällä miten tässä ottelussa olisi käynyt. Lauantaina Hartwall Areenalla se selviää!

- Vaikeinta oli kertoa vaimolle, että suunnittelemamme häämatka lykkääntyy. Totta kai vaimo kuitenkin ymmärsi päätökseni ja tukee minua sataprosenttisesti tässä elämäni suurimmassa ottelussa, kertoi sympaattinen kolmen lapsen isä.

Ylihärmässä asuva 28-vuotias Haapoja on voittanut käymistään 12 ammattilaisottelustaan yhdeksän ja niistä seitsemän tyrmäyksellä. Viime vuoden marraskuussa Haapoja voitti raskaansarjan SM-tittelin nuijimalla Sami Elovaaraan keskeytyskuntoon yhdeksännessä erässä. Tänä vuonna Haapoja on iskenyt kaksi tyrmäysvoittoa.

- Vaikka ottelu tuli lyhyellä varoitusajalla, niin olen erinomaisessa kunnossa. Juuri ennen tietoa ottelusta satuin olemaan Lontoossa sparraamassa kovan John McDermottin kanssa ja vielä ennen ottelua sain korkealle arvostetun venäläisen Denis Bakhtovin Vaasaan sparrikaveriksi, Haapoja kertoo.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

Marcos Baghdatis lopettaa

24.6.2019 13:33:47

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sudenpennuille makea revanssi

23.6.2019 22:01:24