Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

EM-hallikisojen tuplamestari: "Olin yllättynyt, että kilpakumppanini antoivat minun tehdä oman hommani"

8.03.2021 - 8:30:00


Ruotsin Armand Duplantis oli miesten seiväshypyssä omaa luokkaansa yleisurheilun EM-hallikisoissa sunnuntaina. Hän ylitti korkeuden 605 ja teki myös kolme yritystä uudesta ME:stä 619. Ranskalaisen entisen ME-miehen Renaud Lavillenien pikkuveli Valentin Lavillenie sijoittui toiseksi 25 senttiä ruotsalaiselle hävinneenä.

Miesten kolmiloikan paras oli Portugalin Pedro Pablo Pichardo tuloksella 17,30. Portugali otti kultaa sekä miesten että naisten kolmiloikassa, kun Patrkcia Mamona voitti naisten kilpailun tuloksella 14,53.

Miesten korkeushypyssä Valko-Venäjän Maksim Nadasekau jätti yhden yrityksen korkeuteen 237 pudotettuaan kahdesti 235:stä. Riski onnistui ja hän ylitti uuden maansa ennätyksen ja maailman kärkituloksen. Kilpailua siihen saakka hallinnut Italian Gianmarco Tamberi oli toinen tuloksella 235.

Kymmenottelun ME-mies Ranskan Kevin Mayer oli seitsenottelussa lujilla nuoren sveitsiläisen Simon Ehammerin kanssa. Viiden lajin jälkeen Mayerin johto oli vain 43 pistettä, mutta seiväshypyssä Ehammer jäi ilman tulosta. Mayer voitti mestaruuden pistemäärällä 6392, joka on kaikkien aikojen tilaston yhdeksäs.

Miesten 60 metrin aitajuoksunkin palkintojenjaossa soitettiin Marseljeesi, kun Wilhem Belocian löi vuoden 2018 maailmanmestarin Britannian Andy Pozzin yhden sadasosasekunnin erolla. Belocianin voittoaika 7,42 on Euroopan kaikkien aikojen tilaston neljänneksi paras.

Ingebrigtsen voitti tuplamestaruuden

Norjan Jakob Ingebrigtsen juoksi vaivattomasti tuplamestariksi voittamalla lauantaina jo 1500 metriä ja sunnuntaina myös 3000 metriä ajalla 7.48,20. Viimeisen kilometrin hän kiri lähes uskomatonta vauhtia 2.21,5. Kilpailun viides oli 22-vuotias toinen norjalainen Narve Gilje Nordås, joka juoksi ennätyksensä.

- Minun tavoitteeni näissä EM-kisoissa oli parantaa suoritustani kahden vuoden takaa. Se tietenkin tarkoitti kahta kultamitalia. Olin yllättynyt, että kilpakumppanini antoivat minun tehdä oman hommani ilman että olisivat keskeyttäneet minut, Ingebrigtsen ihmetteli Kansainvälisen yleisurheiluliiton verkkosivuilla.

Miesten 800 metriä voitti Puolan Patryk Dobek, joka ennen EM-kilpailuita oli vain kahdesti kilpaillut tällä matkalla. Nuo kilpailut olivat juuri Torunissa 12. ja 21. helmikuuta. Dobek on entinen 400 metrin aitajuoksija, jonka ennätys tähänastisessa päälajissaan on korkeinta kansainvälistä luokkaa 48,40.

Naisten 800 metriä voitti Britannian Keely Hodgkinson, joka tammikuussa juoksi 19-vuotiaiden ME:n 1.59,03. Torunissa hän hölkkäsi puolimatkaan 65,3, mutta lensi toisen puolikkaan 58,5. Hodgkinson ei enää ole ME-juniori, sillä helmikuussa Yhdysvaltain Athing Mu rikkoi hänen ME:nsä Fayettevillessa ajalla 1.58,40.

Hollanti voitti sekä miesten että naisten 4x400 metrin viestinjuoksut. EM-kakkonen Tony van Diepen ankkuroi miehet aikaan 3.06,06 ja Euroopan mestari Femke Bol naiset aikaan 3.27,15. Naisten joukkueen aika on maajoukkueiden kaikkien aikojen hallitilaston kuudes.

Lähde: Suomen Yleisurheiluarkisto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!