Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Lotta Kemppinen pikamatkan ensimmäinen suomalainen EM-finalisti 16 vuoteen

7.03.2021 - 15:10:00


Suomen Lotta Kemppinen jatkoi vakuuttavia juoksuaan ja eteni yleisurheilun EM-hallikilpailujen naisten 60 metrin loppukilpailuun. Puolan Torunissa Kemppinen juoksi finaalipaikan näyttävästi erävoitolla ajalla 7,24.

Edellinen suomalaisnainen EM-kilpailujen 60 metrin finaalissa oli Heidi Hannula, joka oli kahdeksas Madridissa vuonna 2005. Kemppisen erä joutui odottelemaan pitkään telineiden takana, ennen kuin pääsi lähtöön käynnissä olleiden miesten korkeushypyn ja seitsenottelun seiväshypyn takia.

– Piti vain pitää ajatukset kasassa ja ajatella, että laukauksesta liikkeelle niin kovaa kuin lähtee. Juoksu oli tasapainoinen, mutta polki vähän paikallaan eikä työntänyt. Mutta parannetaan finaalissa, Kemppinen totesi.

Välierissä Kemppinen oli kolmanneksi nopein edellään Sveitsin Ajla Del Ponte ja Ranskan Carolle Zahi ajoin 7,19 ja 7,21. Aikavertailusta loppukilpailuun vaadittiin 7,26.

Kilpailijajoukon tilastoykkönen Saksan Amelie-Sophie Lederer karsiutui Kemppisen erästä ajalla 7,29. Naisten 60 metrin finaali juostaan sunnuntaina kello 19.46.

Lähde: SUL


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!