Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Unelmajuoksu EM-hallikisoissa - italialainen pinkoi maailman kärkituloksen: "En odottanut tällaista aikaa"

7.03.2021 - 9:00:00


Yleisurheilun EM-hallikisoissa rikottiin kahdessa lajissa maailman kärkitulos lauantai-iltana. Toisen niistä rikkoi miesten 60 metriä aivan ylivoimaisesti voittanut Italian Lamont Marcell Jacobs ajalla 6,47. Hän on syntynyt Texasissa, mutta asunut lapsesta asti Italiassa.

Jacobsia nopeammin ovat eurooppalaisista aiemmin juosseet vain maailmanmestarit Dwain Chambers ja Jason Gardener Britanniasta sekä pikaviestin maailmanmestaruuden Ranskan joukkueessa voittanut Ronald Pognon, kaikki jo toistakymmentä vuotta sitten.

- Tämä on toteen käynyt unelma. Olin todella nopea harjoituksissa, mutta en odottanut juoksevani 6,47, Jacobs ihmetteli Kansainvälisen yleisurheiluliiton verkkosivuilla.

Ukrainan Marina Beh-Romantshuk ponnisti naisten pituushypyn viimeisellä kierroksella maailman kärkituloksen 692 ja löi neljällä sentillä Saksan Malaika Mihambon. Saksalaisen viimeinen hyppy kantoi ponnistuskohdasta mitaten jopa 707, mutta ponnistus lähti peräti 29 senttiä lankun takaa.

Kolmanneksi naisten pituushypyssä sijoittui Ruotsin Khaddi Sagnia tuloksella 675. Edellisenä iltana oli Ruotsin Thobias Montler jo sijoittunut miesten pituushypyssä toiseksi.

Miesten 400 metriä voitti taktisesti viisaimmin juossut Espanjan Oscar Husillos ajalla 46,22. Ruotsin 21-vuotias Carl Bengtström oli loppusuoralla selvästi nopein, muttei ehtinyt takajoukosta mitaleille, vaan jäi neljänneksi vain 0,20 sekuntia espanjalaiselle hävinneenä.

21-vuotias Hollannin Femke Bol voitti naisten 400 metriä miten tahtoi huippuajalla 50,63. Tätä nopeammin on eurooppalaisjuoksija kiitänyt jyrkkäkaarteisilla halliradoilla viimeksi 12 vuotta sitten. Hallitseva ulkoratojen Euroopan mestari Puolan Justyna Swiety-Ersetic hävisi 6-7 metriä.

Naisten 1500 metriä oli erittäin hidasvauhtinen taktiikkajuoksu, jonka kiriherkin oli Belgian Elise Vanderelst ajalla 4.18,44. Tulos on seitsemän sekuntia hitaampi, kuin Sara Kuiviston kauden kotimainen kärkitulos. 800 metriä Vanderelst hölkkäsi ajassa 2.30,7, mutta lensi 800 viimeistä metriä upeasti 2.06,8.

Miesten seitsenottelua johtaa avauspäivän jälkeen kymmenottelun ME-mies Ranskan Kevin Mayer, mutta Sveitsin 21-vuotias Simon Ehammer ei ole jäänyt hänestä neljässä ensimmäisessä lajissa kuin 33 pistettä.

Miesten 800 metrin välierissä nopeimman ajan juossut Puolan Mariusz Borkowski hylättiin estämisen vuoksi. Borkowskin hylkäys johti siihen, että Ruotsin Andreas Kramer pääsi hänen sijastaan finaaliin.

Lähde: Suomen Yleisurheiluarkisto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!