Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Senni Salminen ja Kristiina Mäkelä huippuhypyillä jatkoon: ”Finaalissa voi tapahtua mitä vaan”

6.03.2021 - 15:50:00


Senni Salminen kimmahteli EM-kilpailujen kolmiloikan karsinnassa kolmanneksi ennätyksellään 14,22. Kristiina Mäkelä oli seitsemäs loikittuaan 14,09. Naisten kolmiloikan EM-finaalissa kilpailee sunnuntaina kaksi suomalaista.

Karsinnassa Salminen toinen hyppy löysi niille raiteille, joita hän on talven kilpailuissa hakenut. Oma ennätys koheni 18 senttiä ja halliennätys 28 senttiä.

Tulos 14,22 nosti Salmisen Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa toiseksi ohi Natalia Kilpeläisen ja Heli Koivula-Krügerin.

- Ensimmäinen hyppy tuntui kehnolta ja se toinen oli aika samanlainen, Salminen kuitenkin totesi.

Salminen avasi kilpailun loikkimalla 13,92. Vaikka toisen hypyn yleistuntuma oli samantapainen kuin ensimmäisessä, niin erojakin oli.

- Juoksu kulki kovaa, mutta rennosti ja siitä oli hyvä hypätä ja hallita hyppyä, Salminen tuumi asiaa tarkemmin mietittyään.

Matti Monosen valmentamalle Salmiselle Torunin EM-kilpailut ovat uran ensimmäiset aikuisten arvokilpailut. Finaalipaikka omalla ennätyksellä on väkevä avaus arvokilpailu-uralle, mutta Salminen ei jäänyt sitä miettimään.

- Hypyssä on vielä monta kohtaa jota voi parantaa. Jos se onnistuu, finaalissa voi tapahtua mitä vaan. Ihanaa, ettei siellä tarvitse miettiä, koska kaikilla on kuusi hyppyä, Salminen sanoo.

Mäkelä luonnehti karsintaa helpoksi, vaikka edellisyön unet jäivät vähiin.

- Olin vissiin niin innoissani Kristian Pullin mitalista, että olin ylhäällä vielä aamuneljältä, Mäkelä sanoi. Mäkelä varmisti finaalipaikan ensimmäisellä yrityksellään, joka kantoi 14,09 eli sentin päähän karsintarajasta. Toinen hyppy meni rikki. Kolmatta hän ei käyttänyt.

- Ensimmäisessä hypyssä vauhtijuoksu oli vähän ujo. Toisen hypyn munasin lähtöaskelissa, Mäkelä kertoi.

- Tavoite oli mennä helposti finaaliin. Sunnuntaina on sitten se varsinainen kilpailu.

Tavoitteita Mäkelä ei finaaliin aseta.

- Tulosta tulee, jos oma tekeminen on hyvää, Mäkelä sanoi.

Lähde: SUL:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!