NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Topi Raitanen juoksi komean ennätyksen: Sain juostua tasaisen kilpailun

14.8.2020 - 23:54:53


Topi Raitanen juoksi kuudenneksi ennätyksellään 8.16,57 Timanttiliigan Monacon kilpailun 3000 metrin esteissä. Tulos nosti Raitasen nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi. Edellä ovat vain estejuoksun SE-mies Jukka Keskisalo ja Tapio Kantanen.

Monacossa Raitanen siirsi aiemman ennätyksensä 8.21,47 historiaan tasaisella vauhdinjaolla. Juoksun voitti marokkalainen MM-mitalisti Soufiane El Bakkali ajalla 8.08,04

– Katsoin, että siinä 10 metriä jäniksen takana oli aika kova ryysis. Ajattelin, että on parempi pysyä takana, jossa saa ottaa esteet rauhassa ja voi sitten kiristää viimeisellä tonnilla, jos on menohaluja, ja sain siten juostua vauhdinjaoltaan tasaisen kilpailun, Raitanen kertaili SUL:n tiedotteessa.

Raitanen meni ensimmäisen tuhat metriä noin 2.45:een ja 2000 metriä noin 5.33:een, ja kiristi sitten hieman viimeiselle tuhannelle metrille.

– Nyt kävi hyvä tuuri, kun jänis houkutti alussa muita mukaan eikä lähtenyt karkuun, vaikka ihan alkuperäiseen tavoitevauhtiin ei lähdetty. Tämä vauhti sopi Topille hyvin, Raitasen valmentaja Janne Ukonmaanaho arvioi juoksua.

Kuin arvokisojen alkuerä ja finaali

Raitaselle Paavo Nurmen kisa tiistaina ja Monacon kilpailu perjantaina olivat yhdessä kuin tämän kesän arvokisojen alkuerä ja finaali.

– Tämä oli kesän tärkein viikko, jolloin haluttiin olla kunnossa. Turussa halusin juosta vain voitosta ja päästä mahdollisimman helpolla. Jalat tuntuivat hyvältä ja treenit olivat menneet hyvin, joten tiesin pystyväni hyvään loppuun. Nyt oli pari päivää välissä ja juoksu tuntui raskaammalta, kun oli kova kisa alla, mutta tein sen minkä jaksoin, Raitanen totesi.

Ukonmaanaho näki, että kuluvan viikon juoksut kertoivat, että Raitanen pystyy juoksemaan kaksi perättäistä kisaa sillä tapaa ja sillä tasolla kuin arvokisoissa vaaditaan.

– Tämä ei ollut optimivalmistautuminen Monacon juoksuun. Ihan optimivalmistautumisella Topi olisi voinut juosta kovempaa, Ukonmaanaho sanoi.

Raitanen oli samaa mieltä.

– Varmasti pystyn tästä vielä parantamaan, Raitanen vakuutti.

Lähde: SUL:n tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC Barcelona myi 40 miljoonalla

23.9.2020 14:11:03