NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kansainvälisen yleisurheiluliiton linjaus pakotti suomalaisjuoksijan isoon muutokseen Kalevan kisojen alla

12.8.2020 - 19:17:27


Annemari Kiekara ei ihastunut Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) kilpakenkäsääntöön hiljattain tekemään tarkennukseen. Kengät, joilla Kiekaran piti juosta Turun Kalevan kisojen 5000 ja 10000 metriä, vaihtuivat pikaisesti uusiin. Tavoite säilyi kuitenkin entisellään.

– Tärkeintä on pysyä terveenä, mutta voittoja odotan molemmilta matkoilta. Vasta sitten voi olla oikein tyytyväinen, Kiekara linjaa.

Kiekara, 43, on juossut Kalevan kisoista 13 mitalia ja 11 mestaruutta. Lisää piti hankkia Niken Vaporfly -kengillä, mutta ne vaihtuivat ohutpohjaisempaan kilpakenkään, kun WA tarkensi kenkäsääntöä niin, että ratajuoksussa pohjan paksuus ei saa olla yli 25 milliä, kun kilpaillaan 800 metrillä tai pidemmillä matkoilla.

– Vaporifly -kengällä olin ajatellut Kalevan kisoissa juosta. Olen käyttänyt niitä Madridin Uudenvuoden-juoksusta lähtien kovemmissa harjoituksissa. Minulla oli niistä sellainen tuntu, että ne ovat säästäneet jalkoja, Kiekara sanoo.

– Mitkään vieterikengät ne eivät ole. Kyllä se työ täytyy juoksijan tehdä itse. Jos juoksu ei ole kulkenut, se ei ole kulkenut niillä kengilläkään.

Lähde: SUL:n tiedote
Kuva: SUL


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!