NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Miesten kävelyn SM-suosikki selvillä

12.8.2020 - 16:33:26


Aleksi Ojala on Turun Kalevan kisojen torstaisen 20 000 metrin kävelyn ainoa suosikki, kun Veli-Matti ”Aku” Partanen ei osallistu kilpailuun takareisivaivan takia. Naisten 10 000 metrin ratakävelyn suosikki on Anniina Kivimäki.

Kalevan kisojen kävelymestaruudet ratkotaan Turussa poikkeuksellisesti radalla. Ojala ei näe suuria eroja siihen, että 20 kilometriä kierretään nyt 400 metrin radalla, eikä maantiereitillä.

– Suurin ero on henkisessä puolessa. Kun tulee ensimmäiseltä kierrokselta ja taulussa lukee, että 49 kierrosta, siinä pitää vain keskittyä itse kävelyyn, Ojala sanoo.

Suomen Urheiluliiton kävelyvalmentaja ja ex-huippukävelijä Jani Lehtinen näkee Ojalan tapaan, ettei sillä ole suurta eroa, kävelläänkö Kalevan kisojen matkat radalla tai maantiellä.

– Tilastossa ajat radalla ovat heikompia, mikä johtuu siitä, että näitä matkoja kävellään radalla harvemmin. Ajat olisivat samat kuin maantiellä, jos niitä käveltäisiin useammin, Lehtinen sanoo.

– Radalla kävelyssä on myös etuja. Esimerkiksi juottorytmitystä voi tarvittaessa vaihdella helpommin verrattuna siihen, että käveltäisiin kahden kilometrin kierrosta maantiellä. Myös oman vauhdin seuraaminen on urheilijalle helpompaa. Jos vauhti alkaa huomaamatta nousta, sen noteeraa radalla nopeammin.

Lähde: SUL:n tiedote
Kuva: SUL


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!