NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Yle: Petteri Piirosen jatko keihäänheiton lajivalmentajana ei ole varmaa

12.8.2020 - 16:12:20


Suomen keihäsmiesten taso on laskenut rajusti, ja se on saanut myös Suomen Urheiluliiton keihäänheiton lajivalmentajan, kovassa maineessa olevan Petteri Piirosen mietteliääksi.

Suomalaisheittäjistä vain yksi on ylittänyt 80 metriä tällä kaudella, ja hän on Toni Kuusela (81.36). Kolme heittäjää on sentään päässyt lähelle 80 metriä.

Joka tapauksessa tilastot kertovat karua kieltä: Suomella ei ole tällä hetkellä yhtäkään huipputason heittäjää, kun Oliver Helander ja Antti Ruuskanen ovat olleet sivussa loukkaantumisten takia.

Tilastojen valossa onkin mahdollista, että tulevan viikonlopun Kalevan kisoissa SM-kulta irtoaa alle 80-metrisellä heitolla. Nykymallin keihäällä näin on tapahtunut vain kerran, vuonna 1987.

Piironen kuitenkin uskoo, että voittotulos alkaa kasilla. Hän paljasti Yle Urheilun haastattelussa, että kisaan aikoo osallistua myös loukkaantumisesta kärsinyt Kuusela, jonka kisaaminen on ollut epävarmaa.

Suomalaisten heikko tulostaso on saattanut laittaa myös Piirosen työt vaakalaudalle. Hän sanoo Ylelle, ettei neuvotteluja jatkosta ole käyty SUL:n kanssa.

- Minkäännäköisiä jatkoneuvotteluja ei ole käyty. Pesti menee elokuun aikana yleiseen hakuun. Silloin pitää hakea paikkaa, jos meinaa tätä hommaa jatkaa, Piironen paljasti.

Piirosen ykkösvaihtoehtona on jatkaa lajivalmentajana, mutta ensiksi hän haluaa aistia, riittääkö häneen luottamusta.

Ylen juttu: https://yle.fi/urheilu/3-11489325?origin=rss


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!