Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kimmo Kinnusen valmennettava keihästi ennätyksensä

27.7.2020 - 21:01:00


Kyynärpään ja olkapään ongelmien kanssa taistellut keihäänheittäjä Roosa Ylönen teki väkevän paluun Äänekoskella. Kilpailu oli hänelle ensimmäinen tänä vuonna. Ylönen heitti ennätyksensä 54,53 ja oli toinen 59,40 heittäneen Latvian Lina Muzen jälkeen.

– Tosi vähäisillä heittomäärillä tulin mukaan. Heitossa on vielä teknisesti valtavasti parannettavaa, mutta hyvä maku tästä jäi, Ylönen riemuitsi.

Ylönen, 21, siirtyi viime vuoden tammikuussa El Pasoon opiskelemaan ja kilpailemaan Teksasin yliopiston paidassa.

– Se kilpailukausi meni vaihtelevasti kyynärpäävamman takia, joka sitten leikattiin viime syksynä. Kun se tuli kuntoon, olkapäästä revähti kiertäjäkalvosin, Ylönen kertoo.

Ongelmien takia Ylöseltä jäi yhtä kilpailua lukuun ottamatta koko Suomen viime kesän kilpailukausi väliin. Aiemman ennätyksensä 54,33 hän heitti toissavuoden Kalevan kisoissa Jyväskylässä.

Kalevan kisat kesän pääkilpailu

Nyt Kimmo Kinnusen valmentama heittäjä virittelee kuntoaan elokuisiin Turun Kalevan kisoihin.

– Kalevan kisat on ehdottomasti kauden pääkilpailu. Vuoden 2018 Kalevan kisojen neljäs sija jäi sen verran harmittamaan, Ylönen tuumi.

Toissa vuoden Kalevan kisoissa Jyväskylässä Ylönen heitti karsinnassa ennätyksensä ja oli siinä kolmas, mutta hävisi finaalissa pronssin Heidi Nokelaiselle kahdeksalla sentillä.

– Nyt tavoitteena on, ettei noin käy uudelleen, Ylönen sanoo.

IF Raseborgin Teo Takala avasi kilpailukautensa voittamalla Äänekosken keihäskilpailun tuloksella 75,55. Lapinlahden Vedon Sampo Lehtola oli toinen kauden parhaalla tuloksellaan 75,27 ja Äänekosken Urheilijoiden Jami Kinnunen kolmas heitettyään 74,96.

– Se meni melko lailla suunnitelmien mukaan. Aika rennosti läksin liikkeelle, että saisin tekniikan kuntoon ja loppua kohden heitto rupesi paranemaan ja sain tehoa välineeseen. Sellainen tunne jäi, että parempaan on varaa, ja kuntoa on tähdätty elokuulle, Takala sanoi.

Takala heitti kolmanneksi vuoden 2018 Kalevan kisoissa ja kuudenneksi viime kesänä.

Lähde: SUL


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!