NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kemppinen ja Kaasalainen loistovauhdissa, Mäkiselle makea voitto 300 metriltä

12.7.2020 - 20:42:12


Lotta Kemppinen ja Viljami Kaasalainen kiitivät loistovauhtia Top Sprint -kilpailuissa Porvoossa ja Tommi Mäkinen peittosi miesten 300 metrillä lajin kotimaiset kärkinimet ennätyksellään 33,92.

Kemppinen kiihdytti kesän ensimmäisessä 100 metrin kilpailussaan ennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkiajan 11,47. Sillä hän nousee 22-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi ja naisten kaikkien aikojen tilastossa kahdeksanneksi.

Finaalin Kemppinen juoksi protestin alla. Hän otti kilpailun lähettäjien mukaan vilppilähdön. Kilpailun johto käsitteli protestin kilpailun jälkeen ja hylkäsi Kemppisen, joka oli finaalin nopein ajalla 11,51.

– Itse koin, että vieressä ollut juoksija heilahti ja meinasin sitten itse mennä nenälleen, Kemppinen kuvasi finaalin lähtöä SUL:n tiedotteessa.

Kemppinen kiihdytti talvella 60 metriä 7,28. Kevään harjoittelussa oli pieniä takkuja, mutta Jyväskylän GP-kilpailuissa 23,89:ään kulkenut 200 metriä ja Porvoon 100 metrin juoksut kertovat, että kunto on löytymässä. Kemppinen itse ei ollut vielä tyytyväinen juoksuunsa.

– Lähtökiihdytys on se, missä on eniten tekemistä, mutta loppu tulee jo hyvin, Kemppinen sanoi. Kemppisen hylkäyksen jälkeen naisten 100 metrin finaalin voitti Raision Kuulan Johanna Kylmänen ajalla 11,89. Se syntyi 2,3 metriä sekunnissa puhkuneessa myötätuulessa. Alkuerissä Kylmänen juoksi kesän parhaan aikansa 11,88.

Kaasalainen: Aika ei yllättänyt

Miesten 100 metrillä Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Viljami Kaasalainen kukisti Vantaan Salamien Riku Illukan niukasti loistoajoin 10,32 ja 10,37. Tulokset olisivat kaksikon ennätyksiä, mutta kun juoksussa oli myötätuulta oli 2,6 metriä sekunnissa, ne jäävät tilastoihin tuulituloksina.

– Aika ei yllättänyt yhtään. Olen ollut hyvässä kunnossa ja tuo aika olisi voinut tulla jo Jyväskylän GP:ssä, Kaasalainen viittasi Jyväskylän finaaliin, jossa hän otti vilppilähdön ja suljettiin juoksusta.

Porvoossa Kaasalainen oli alkuerien nopein ajalla 10,48, joka sekin olisi ollut oma ennätys, mutta myötätuulta oli 2,2 metriä sekunnissa. Kaasalainen on kauden mittaan juossut 200, 300 ja 400 metrin kilpailuja ja arveli, että sitä kautta 100 metrille on löytynyt rentoutta. Parantamisen varaa juoksussa on silti edelleen.

– Yleensä olen ollut Rikun kanssa tasoissa 60 metrillä. Nyt olin jäljessä, mutta pääsin lopussa ohi. Ehkä siinä juoksun alussa on vielä varaa parantaa, Kaasalainen tuumi. Illukka oli alkuerien toiseksi nopein ajalla 10,53 ja juoksi finaalissa 10,37.

– Nyt koronakevään aikana on keskitytty harjoituksissa tekniikkaan. Lähtökiihdytys on saatu hyvään kuntoon, mutta loppu ei kulje vielä niin hyvin kuin viime vuonna, Illukka kertoi.

Porvoon Akilleksen Willem Kajander oli finaalin kolmas ajalla 10,53.

Mäkinen: Onneksi minut nostettiin tuohon erään

Kakkosradalta voittoon kiitänyt Helsingin Kisa-Veikkojen Tommi Mäkinen nautiskeli makeasta voitosta 300 metrillä. Hän juoksi ennätyksensä 33,92, joka vie hänet 22-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan tilastossa viidenneksi.

Mäkinen jätti taakseen ennakkosuosikit Liedon Parman Tuomas Lehtosen (34,13), HIFK:n Erik Backin (34,15) ja Esbo IF:n Oskari Mörön (34,26).

– Onneksi minut nostettiin tuohon erään. En siinä alun perin ollut. Sain juoksuun kaarteessa aika hyvän imun, tulin kaarteesta hyvin ulos ja sen jälkeen juoksu pysyi kasassa, Mäkinen kertoi. Kauden kotimaisen kärkiajan 33,89 juossut Lehtonen viiletti kuutosrataa eikä havainnut Mäkisen kovaa vetoa.

– Sain lopussa kaikki muut kiinni, mutta Mäkistä en edes nähnyt, Lehtonen kertoi. Suomen ennätysmies Mörön kroppa ei ollut sunnuntaina parhaassa vireessä.

– Minulla on ollut allergiaoireita. Ei oikein happi kulje. Pyrin tekemään oman juoksun, mutta loppusuoralla ei vaan askel lentänyt, Mörö sanoi.

Kytölän aitajuoksu kulkee

Esbo IF:n Kira Kytölä jatkoi alkukesän hyviä juoksujaan sivulajissaan 100 metrin aitajuoksussa. Hän oli alkuerien nopein kesän parhaalla ajallaan 13,80 ja voitti finaalin kaksi sekunnin sadasosaa tätä heikommalla ajalla. Porvoon Akilleksen Noora Juslin juoksi alkuerissä ennätyksensä 13,87 ja oli finaalin toinen ajalla 14,02.

Miesten 110 metrin aitajuoksu voitti Kankaanpään Seudun Leiskun Pyry Santahuhta ajalla 14,45, joka syntyi 3 metriä sekunnissa puhkuneessa myötätuulessa. Alkuerissä hän sivusi ennätystään 14,62.

Naisten 300 metriä voitti Vasa Iddrottssällskapin Jeanine Nygård kesän kotimaisella kärkiajalla 39,69 ennen Kenttäurheilijat-58:n Hilla Uusimäkeä, joka juoksi kauden avauksessaan ajan 39,88.

Lähde: SUL:n tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!