Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Yle: Ex-NHL-pelaaja Jussi Jokinen tukee vuosittain isolla summalla yleisurheilutähti Wilma Murtoa

3.7.2020 - 15:23:06


Seiväshyppääjätähti Wilma Murron tukijoukoista löytyy yksi todellinen yllätysnimi, sillä lahjakas yleisurheilija on saanut jo vuosien ajan taloudellista tukea jääkiekkoilija Jussi Jokiselta.

Asiasta kertoo Yle Urheilu.

Jokinen lähti tukemaan Murtoa yhden olympiadin ajaksi vuonna 2016. Hän sanoi miettineensä pitkään jonkun suomalaisen yksilöurheilijan tukemista.

- Jääkiekossa ja jalkapallossa suomalaisilla huipuilla palkkataso on aika erilainen kuin saman tason yksilöurheilussa. Halusin lähteä tähän olympiadiin tukemaan merkittävällä summalla, jotta Wilma pystyisi olemaan 24 tuntia vuorokaudessa huippu-urheilija. On Wilman ja taustajoukkojen päätettävissä, mihin tuo raha käytetään, Jokinen kertoi Yle Urheilulle.

Jokinen on antanut Murrolle vuosittain 12 000 euroa, ja hän ei ole vaatinut lahjoituksesta mitään vastapalveluksia, kuten näkyvyyttä.

- Ei mennyt ihan heti jakeluun, että tällaista voi tapahtua. Olen ollut tosi otettu siitä, että joku, jolla on niin paljon kokemusta huippu-urheilun ympyröistä, näkee minussa potentiaalia ja haluaa tukea. Erityisen hienon jutun tästä tekee se, että tämä tuki on urheilijalta urheilijalle, Murto sanoi.

Murron alkukausi sujui mainiosti, mutta hiljattain tullut loukkaantuminen asetti varjon tämän kauden ylle.

Jokinen pelasi NHL-urallaan yli 1000 ottelua, ja CapFriendly-sivuston mukaan hän tienasi Pohjois-Amerikan reissullaan yli 30 000 miljoonaa dollaria. Jokinen, 37, edustaa tällä hetkellä Oulun Kärppiä.

Ylen juttu: https://yle.fi/urheilu/3-11430580


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!