NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Vanninen urakoi kolme mestaruutta ja Suomen ennätyksen

23.2.2020 - 19:01:11


Tampereen Pyrinnön moniottelija Saga Vanninen urakoi nuorten hallimestaruskilpailujen päätöspäivänä Helsingissä kolme mestaruutta ja yhden Suomen ennätyksen. Vanninen päätti kisapäivänsä 17-vuotiaiden 60 metrin aitajuoksun SE:hen 8,25.

Vanninen rikkoi sekä Hanna Korellin ja Nooralotta Nezirin vahvistetun 17-vuotiaiden SE:n 8,33 että Manuela Boscon naisten aidoin juokseman SE:n 8,26.

– Oma tavoite oli juosta 8,30:een, Vanninen kertoi SUL:n tiedotteessa.

Vanninen avasi päivänsä voittamalla 60 metrin aitajuoksun alkueränsä, minkä jälkeen hän voitti kuulantyönnön ennätyksellään 16,60. Lisäksi hän voitti pituushypynkin halliennätyksellään 588.

Vannisen kuulatulos on Suomen kautta aikain toiseksi paras 17-vuotiaiden hallitulos eikä jää Mari Wahlmanin SE:stä kuin 17 senttiä. Omaa ennätystään Vanninen paransi yli metrin.

– Alkuerän yritin ottaa vain mahdollisimman rennosti, mutta kunnolla. Kuulassa tuli vain yksi hyvä työntö. Toiveena olisi, että taso pysyisi siellä 15 ja puolen metrin tuntumassa, Vanninen kertoi.

– Pituushypyssä tekniikka oli vähän hakusessa, mutta tuli sinne yksi ookoo hyppy. Ensimmäiset hypyt lähtivät lankun takaa ja kaksi viimeistä jätin hyppäämättä, että ehdin aitajuoksun finaaliin.

Aitajuoksuun Vanninen löysi mainion terän.

– Varmaan se oli hyvä juoksu. Ainakaan ei tullut osumia, Vanninen sanoi. Vannisen hallikausi jatkuu tulevassa viikonvaihteessa Helsingissä moniotteluiden hallimestaruuskilpailuissa.

– Katsotaan miten hyvin hän sinne palautuu. Tämä oli se hallikauden ensimmäinen kilpailu, jossa katsottiin, missä mennään, Vannisen valmentaja Matti Liimatainen sanoi.

Lähde: SUL:n tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!