NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaisjuoksijat tykittivät uusia kärkiaikoja oikein urakalla

26.1.2020 - 20:01:10


Villet Myllymäki ja Aarnivala juoksivat kauden kärkivauhtia Tampereella Pirkkahallijuoksuissa. Myllymäki kiihdytti 60 metrin voittoon talven kotimaisella kärkiajalla 6,73 juostuaan alkuerissä jo 6,78. Kankaanpään Seudun Leiskun kokeneen sprintterin 60 metrin ennätys on 6,70 viiden vuoden takaa.

Tampereen Pyrinnön Ville Aarnivalan lennokas askellus kantoi ratakierroksella eli 300 metrin matkalla loppuaikaan 33,91, joka on Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras hallitulos. Nopeammin on juossut vain Juha Pyy jo 34 vuotta sitten.

Aarnivala siirtyi syksyllä valmentaja Petra Stenmanin juoksutalliin. Juha Koskela ehti sitä ennen valmentaa Aarnivalaa seitsemän vuotta.

– Yhteistoiminta Petran kanssa on sujunut mutkattomasti. Tamperelaiset Lauri Eneh ja Ilari Ryyppö ovat harjoituskavereina ja muutaman kerran olen ”reenannut” myös Oskari Mörön kanssa, rauhallinen Aarnivala myhäili.

– Kestävyyspuoleen panostettiin syksyllä ja nyt hallikaudella on tehty paljon lähtö- ja nopeuspainotteisia harjoituksia. Pari 200-metristä on ohjelmassa ennen Tampereen SM-kilpailuja. Siellä juoksen hallikauden ainoan kerran 400 metriä ja tietysti myös kakkosen. Ennen SM-kilpailuja on vielä ohjelmassa kova nopeuskuuri.

Aarnivala ei ole uhoavaa tyyppiä. Molemmat jalat ovat tukevasti maan pinnassa, vaan ei radan pinnassa.

– Toki tavoite on lähestyä 47 sekunnin rajaa nelosella. Se ei aivan puhumalla onnistu.

Aarnivala juoksi viime suvena ratakierroksen 47,84 ja 300 metriä 34,03.

Aarnivala lukee kolmatta vuotta lääketiedettä.

– Pian puolivälissa! Urheilu ja opiskelu kulkee tasapainossa, näin jatkan.

Aino Pulkkinen juoksi Tampereella 60 metriä 7,47. Tulos syntyi alkuerissä ja sivuaa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden pikajuoksijan ennätystä. Finaalin Pulkkinen voitti ajalla 7,52.

Toiseksi finaalissa juoksi Tampereen Pyrinnön Olivia Ben Khalifa ennätyksellään 7,67. Kuusi vuotta sitten hän paransi 14-vuotiaana oman ikäluokkansa Suomen ennätystä 80 metrin aitajuoksussa.

Peiponen juoksi Oulussa ennätyksensä

Avoimissa Pohjois-Pohjanmaan hallimestaruuskilpailuissa Oulussa juoksi Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen koko matkan yksin vetäen 1500 metriä kauden kotimaiseen kärkiaikaan ja omaan ennätykseensä 4.36,68.

Peiponen valittiin neljä vuotta sitten Suomen joukkueeseen Rion olympiakisojen 10000 metrin juoksuun, muttei kyennyt rasitusmurtuman vuoksi silloin osallistumaan.

Kuivasjärven Auran lahjakkuus Aino Vuorjoki juoksi Oulussa 60 metriä 7,68. Vuorjoki täytti vasta hieman ennen vuodenvaihdetta 14 vuotta. Häntä nopeammin ovat 15-vuotiaiden ikäluokassa juosseet vain naisten Suomen mestarit Johanna Manninen ja Heidi Hannula vuonna 1995 sekä Milja Thureson vuonna 2009.

Lähde: SUL:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!