NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalainen pikajuoksija teki paluun pitkän tauon jälkeen - "Aika oli pieni yllätys"

26.1.2020 - 18:46:03


Ikaalisten Urheilijoiden sprintteri Samuli Samuelsson teki väkevän paluun kilparadoille kahden vuoden kilpailutauon jälkeen. Samuelsson voitti Helsingin piirin hallimestaruuskilpailuiden 60 metriä ajalla 6,83 juostuaan edellisen kilpailunsa samalla radalla talvella 2018.

– Aika paljon jännitti ennen kilpailua. Verryttelyssä piti oikein muistella, että miten se kilpailuverkka oikein menee. Mutta kun sain alkuerän juostua, finaali ei enää jännittänyt ollenkaan, Samuelsson kertaili.

Samuelssonin loistovauhdissa ollut ura ajautui pitkälle tauolle akillesvaivan takia. Ensin kesä 2018 jäi väliin ja sitten myös viime kesä.

– Akilles leikattiin syksyllä 2018. Sitä kuntoutettiin, mutta se kipeytyi aina kun pisti piikkarin jalkaan ja viime kesän kilpailukausi jäi väliin. Arto Bryggare sanoi silloin minulle, että kuntoutus kestää vuoden, ja niin se oli, Samuelsson muistelee.

Vasta viime syksystä lähtien Samuelsson on valmentajansa Mikael Ylöstalon johdolla päässyt pikkuhiljaa kiristyvän harjoittelun makuun.

– Nyt on tehty puoleentoista vuoteen ensimmäiset nopeusharjoitukset, mutta kaikki harjoitukset on otettu vielä niin iisisti, kuin mahdollista, Samuelsson kertoo.

"Aika oli pieni yllätys"

Ennen akillesvaivojen alkua Samuelsson, 24, ehti juosta 100 ja 200 metrin ennätyksikseen 10,30 ja 20,73. Viimeisessä kilpailussa ennen taukoa hän kiihdytti 60 metrin halliennätyksensä 6,72. Liikuntamyllyssä juostu aika oli pieni yllätys.

– Olen nyt päässyt tekemään ensimmäiset nopeusharjoitukset puoleentoista vuoteen, mutta sellaista 7 sekunnin aikaa odotin. Ominaisuudet ovat vielä aika huonot verrattuna siihen mitä ne ovat olleet, Samuelsson sanoo.

Kuluvalla hallikaudella Samuelsson kilpailee maltilla, mutta on mukana Tampereella Suomen hallimestaruuskilpailuissa.

– SM-kilpailuissa juoksen 60 metriä, Samuelsson sanoo.

Toiseksi ja kolmanneksi Helsingin 60 metrillä juoksivat Esbo IF:n Tuukka Huuskola ja Vantaan Salamien Riku Illukka ajoin 6,87 ja 6,90. Alkuerissä Huuskola juoksi ennätyksekseen 6,86 ja Illukka 6,87.

Lähde: SUL:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!